ارتباط عادات غذایی و شاخص توده بدنی با پوسیدگی دندان درکودکان 6-4 ساله مهدکودک های شهر اهواز
(ندگان)پدیدآور
امیری, سودابهویسی, مسعودسالکی, مرتضیرحمانی, محبوبهحقیقی زاده, محمد حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: با توجه به اهمیت عادات غذایی و نقش احتمالی چاقی در ایجاد پوسیدگی، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط عادات غذایی و شاخص توده بدنی بر پوسیدگی دندان درکودکان 6-4 ساله مهدکودکهای شهر اهواز انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی_مقطعی 359 نمونه از بین کودکان 6-4 ساله از هر دو جنس به طور تصادفی خوشه ای از مناطق مختلف انتخاب شدند. پرسشنامه طرح که شامل اطلاعات عمومی و فردی از جمله جنس، سن، تحصیلات و شغل والدین و ... ، پرشسنامه بسامد خوراک کمی شامل 59 ماده غذایی استفاده گردید. BMI و dmft اندازه گیری گردید. از نرم افزار SPSS جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها: همبستگی مثبت معنیداری میان شاخص پوسیدگی دندان و شاخص توده بدنی (p نتیجه گیری: با افزایش شاخص توده بدنی میزان پوسیدگی دندان افزایش می یابد. بین افزایش مصرف شیرکاکائو، شیرهای طعم دار و چربی ها با افزایش ریسک پوسیدگی دندان رابطه معنی دار مشاهده شد.
کلید واژگان
پوسیدگی دندانشاخص توده بدن
عادات غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-03-211396-01-01
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازسازمان پدید آورنده
دانشکده تغذیه پیراپشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، اروند واحد اهواز، ایراندانشکده تغذیه پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور از واحد اروند اهواز، اهواز، ایران
دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
شاپا
2252-052X2252-0619




