نقش آزمون بافتشناسی در کاهش استفاده از بافتهای غیرمجاز در فرآوردههای گوشتی بین سالهای 1393 تا 1396
(ندگان)پدیدآور
اسدی, محمدرضاتقوی, مازیارکلانتری حصاری, علیقربان زاده, بهنازنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
جلوگیری از ورود بافتهای غیرمجاز (مانند پوست، استخوان، غضروف، سویا و ...) در تولید فرآوردههای گوشتی در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این امر بیشتر به منظور شناسایی واحدهای تولیدی متخلف و افزایش اعتماد مصرفکنندگان در رابطه با فرآوردههای گوشتی انجام میگیرد. بهمنظور کنترل مواد تشکیلدهنده این محصولات همراه آزمونهای شیمیایی باید از روش بافتشناسی بهره برد. هدف از تحقیق حاضر بررسی توان آزمون بافتشناسی در کاهش تخلفات استفاده از بافتهای غیرمجاز در فرآوردههای گوشتی (سوسیس، کالباس، همبرگر، کباب لقمه و ناگت) بود. برای این منظور در بازه زمانی سه سال، از ابتدای نیمه دوم سال 1393 تا آخر نیمه اول سال 1396 نمونههای ارسالی به سه آزمایشگاه فعال در زمینه تشخیص بافتهای غیرمجاز در سه استان تهران، البرز و اصفهان مورد ارزیابی و ثبت نتایج قرار گرفتند. نتایج نهایی حاصل از ثبت دادهها پس از پایان دوره سه ساله توسط نرمافزارهای آماری مورد ارزیابی و نتایج در قالب نمودار و جدول نشان داده شدند. نتایج نشاندهنده کاهش محسوس استفاده از بافتهای غیرمجاز در طول دوره آزمون بود. با ارائه یافتههای حاصل از این تحقیق میتوان بیان داشت که آزمون بافتشناسی به عنوان یک آزمون تشخیصی به خوبی توانسته بود نقش بازدارندگی خود در استفاده از بافتهای غیرمجاز در فرآوردههای گوشتی را ایفا کند.
کلید واژگان
بافتشناسیبافتهای غیرمجاز
فرآوردههای گوشتی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-09-221399-07-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایرانکارشناس مسئول پژوهشکده مواد غذایی، موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، کرج، ایران
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
دانشجوی دکتری انگلشناسی دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
شاپا
2423-54072423-5415




