• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 33, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 33, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    نقش آزمون بافت‌شناسی در کاهش استفاده از بافت‌های غیرمجاز در فرآورده‌های گوشتی بین سال‌های 1393 تا 1396

    (ندگان)پدیدآور
    اسدی, محمدرضاتقوی, مازیارکلانتری حصاری, علیقربان زاده, بهناز
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.494 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    جلوگیری از ورود بافت‌های غیر‌مجاز (مانند پوست، استخوان، غضروف، سویا و ...) در تولید فرآورده‌های گوشتی در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این امر بیشتر به منظور شناسایی واحدهای تولیدی متخلف و افزایش اعتماد مصرف‌کنندگان در رابطه با فرآورده‌های گوشتی انجام می‌گیرد. به‌منظور کنترل مواد تشکیل‌دهنده این محصولات همراه آزمون‌های شیمیایی باید از روش بافت‌شناسی بهره برد. هدف از تحقیق حاضر بررسی توان آزمون بافت‌شناسی در کاهش تخلفات استفاده از بافت‌های غیرمجاز در فرآورده‌های گوشتی (سوسیس، کالباس، همبرگر، کباب لقمه و ناگت) بود. برای این منظور در بازه زمانی سه سال، از ابتدای نیمه دوم سال 1393 تا آخر نیمه اول سال 1396 نمونه‌های ارسالی به سه آزمایشگاه فعال در زمینه تشخیص بافت‌های غیرمجاز در سه استان تهران، البرز و اصفهان مورد ارزیابی و ثبت نتایج قرار گرفتند. نتایج نهایی حاصل از ثبت داده‌ها پس از پایان دوره سه ساله توسط نرم‌افزارهای آماری مورد ارزیابی و نتایج در قالب نمودار و جدول نشان داده شدند. نتایج نشان‌دهنده کاهش محسوس استفاده از بافت‌های غیرمجاز در طول دوره آزمون بود. با ارائه یافته‌های حاصل از این تحقیق می‌توان بیان داشت که آزمون بافت‌شناسی به عنوان یک آزمون تشخیصی به خوبی توانسته بود نقش بازدارندگی خود در استفاده از بافت‌های غیرمجاز در فرآورده‌های گوشتی را ایفا کند.
    کلید واژگان
    بافت‌شناسی
    بافت‌های غیرمجاز
    فرآورده‌های گوشتی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2020-09-22
    1399-07-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
    کارشناس مسئول پژوهشکده مواد غذایی، موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، کرج، ایران
    گروه پاتوبیولوژی، دانشکده پیرا‌دامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
    دانشجوی دکتری انگلشناسی دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

    شاپا
    2423-5407
    2423-5415
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/vj.2019.116357.1387
    https://vj.areeo.ac.ir/article_121658.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/2185

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب