اثر عصاره هیدروالکلی موسیر در مقایسه با فلاووفسفولیپول بر عملکرد، برخی فراسنجههای خونی، جمعیت میکروبی و ریختشناسی روده جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
رسا ایزدی, مهساسالار معینی, محمدافشارمنش, محسنتوکلی, هادیخواجه بمی, محمدنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش با هدف بررسی اثر سطوح مختلف عصاره هیدروالکلی موسیر در مقایسه با آنتیبیوتیک فلاووفسفولیپول بر عملکرد، فراسنجههای خونی، جمعیت میکروبی و ریختشناسی روده جوجههای گوشتی انجام شد. این مطالعه با 200 قطعه جوجهی یک روزه (راس 308) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 جوجه در هر تکرار به اجرا درآمد. تیمارها شامل: شاهد (جیره پایه بدون افزودنی)، و جیره پایه حاوی سطوح مختلف عصاره هیدروالکلی موسیر (150، 300 و 450 میلیگرم در کیلوگرم جیره) و آنتیبیوتیک فلاووفسفولیپول (500 میلیگرم در کیلوگرم جیره) بودند. در بازه سنی 25 تا 42 روزگی استفاده از 450 میلی گرم در کیلوگرم عصاره موسیر سبب بهبود افزایش وزن روزانه بدن و ضریب تبدیل خوراک نسبت به تیمار شاهد و آنتیبیوتیک شد (05/0>P). فراسنجههای خونی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. شمار باکتریهای لاکتوباسیل ایلئوم در جوجههای تغذیه شده با 450 میلیگرم در کیلوگرم عصاره موسیر بیشتر از جوجههای مربوط گروه آنتیبیوتیک بود (05/0>P). طول پرزها در تیمار دریافت کنندة 450 میلیگرم در کیلوگرم عصاره موسیر نسبت به گروه شاهد بیشتر بود (05/0>P). بر اساس نتایج این آزمایش، استفاده از عصاره موسیر (450 میلیگرم در کیلوگرم) سبب بهبود عملکرد، جمعیت میکروبی و مورفولوژی روده جوجههای گوشتی شد.
کلید واژگان
آنتیبیوتیکجوجه گوشتی
طول پرز
عصاره موسیر
لاکتوباسیلوس
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-09-221399-07-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمانگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
شاپا
2423-54072423-5415




