بررسی اثر ضد باکتریایی نیسین و لیزوزیم روی لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیا کلی در pHهای مختلف و دمای 24 درجه سانتی گراد
(ندگان)پدیدآور
مشتاقی, حمداللهرشیدی مهر, آزادهشارقی, بهزادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی (اصیل)
زبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به اثرات سوء استفاده از مواد شیمیایی صنعتی و بحث های قابل قبولی که در خصوص سرطان زایی و سمیت آن ها برای انسان صورت گرفته است، علاقه روز افزونی به استفاده از مواد نگهدارنده طبیعی وجود دارد. به منظور جلوگیری از رشد یا مهار اجرام بیماری زا و عوامل فساد مواد غذایی تحقیقات فراوانی با استفاده از نگهدارنده های طبیعی صورت گرفته و در حال حاضر نیز در حال انجام است. این مطالعه به منظور بررسی تأثیر غلظت های مختلف لیزوزیم و نیسین بر میزان رشد باکتری های اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز و همچنین تعیین MIC و MBC این ترکیبات بر باکتری های فوق انجام گرفت. در این مطالعه غلظت های مختلف لیزوزیم و نیسین به صورت تنها و توأم ( صفر، 53/19، 06/39، 13/78، 25/156، 5/312، 625، 1250، 2500، 5000 میکروگرم بر میلی لیتر ) در شرایط آزمایشگاهی در شش pH 5/5، 6، 5/6، 7، 5/7 و 8 تنظیم شده بود، به روش میکرودایلوشن و در دمای 24 درجه سانتی گراد و قرائت اثر ترکیبات روی میزان رشد باکتری ها با استفاده از الیزا ریدر انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که لیزوزیم تأثیر کمتری روی اشریشیا کلی دارد و نیسین روی لیستریا مونوسیتوژنز کمتر تأثیر داشت. استفاده توأم لیزوزیم و نیسین در pH های پایین موجب کاهش MIC شد.
کلید واژگان
نیسینلیزوزیم
لیستریا مونوسیتوژنز
اشریشیا کلی
باکتری شناسی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسارسازمان پدید آورنده
گروه بهداشت ومواد غذایی - دانشکده دامپزشکی- دانشگاه شهرکرددانش آموخته کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شهرکرد
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهر کرد
شاپا
2251-88512252-0244




