مطالعه عوامل ایجادکننده و میزان شیوع استرپتوکوکوزیس در مزارع منتخب ماهی قزل آلای رنگین کمان دشت ارژن و کوهمره شیراز
(ندگان)پدیدآور
گلچین منشادی, علیرضاسعید موسوی, سیدترحمی, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی (اصیل)
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی عوامل ایجاد کننده و میزان شیوع بیماری مشکوک به استرپتوکوکوزیس در برخی مزارع پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان مناطق دشت ارژن و کوهمره شهرستان شیراز، تعداد 100 نمونه از ماهیان زنده دارای علائم بیماری شبیه به استرپتوکوکوزیس صید گردید و پس از کالبد گشایی، نمونه برداری باکتریایی از بافتهای کلیه، کبد و مغز انجام و بر روی محیط کشت آگار خون دار (Blood Agar) کشت گردید. نمونههای اخذ شده در داخل انکوباتور با درجه حرارت 30-25 درجه سانتی گراد به مدت 48 ساعت نگهداری گردید. پس از طی این مدت، ابتدا با انجام رنگ آمیزی گرم و آزمایش کاتالاز نمونههای گرم منفی حذف گردید و سپس آزمایشات بیوشیمیایی تکمیلی پس از کشت مجدد نمونهها بر روی آنها انجام گرفت. نتایج حاصل نشان داد که نمونههای جدا شده از دو گونه، Streptococcus iniae و Lactococcus garvieae بودند. میزان ابتلاء ماهیان دارای علایم بالینی به S.iniae 77% و L.garviae 13% بود و از 10% موارد آلودگی جدا نگردید.
کلید واژگان
استرپتوکوکوزیسقزل آلای رنگین کمان
استرپتوکوکوس اینیه
لاکتوکوکوس گارویه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسارسازمان پدید آورنده
گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، واحد کازروندانش آموخته، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، دانشکده دامپزشکی
گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، واحد کازرون
شاپا
2251-88512252-0244




