• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 33, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 33, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره اتانولی گیاهان پنیرباد و رزماری بر استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بینی گوسفند

    (ندگان)پدیدآور
    مقصودی, علیسعیدی, سعیده
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    715.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) از جمله رایج‌ترین عوامل شیوع مسمومیت‌های غذایی باکتریایی است و می‌تواند از دام و محصولات دامی به انسان منتقل شود. لذا اهداف این پژوهش شامل جداسازی باکتری S. aureus از بینی گوسفندان بومی منطقه سیستان؛ بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌های جداسازی شده به آنتی‌بیوتیک‌های مرسوم؛ و مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره‌های اتانولی گیاهان پنیرباد (Withania somnifera) و رزماری (Rosmarinus officinalis) بر روی باکتری‌های جدا شده بود. به کمک روش‌های بیوشیمیایی از نمونه‌های بینی گوسفند 15 سویه S. aureus جداسازی شد. عصاره اتانولی پنیرباد و رزماری توسط دستگاه روتاری و با کمک تقطیر در خلاء تهیه شد. با استفاده از روش استاندارد دیسک دیفیوژِن کربی- بائر، حساسیت سویه‌های باکتری نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های مرسوم تعیین شد. همچنین تعیین حساسیت سویه‌های باکتری نسبت به عصاره گیاهان رزماری و پنیرباد با استفاده از روش رقت‌سازی در چاهک انجام شد. در بین آنتی‌بیوتیک‌های مورد بررسی اگزاسیلین هیچگونه تأثیری بر 15 سویه مورد مطالعه نداشت، ولی جنتامایسین موجب کشته شدن تمامی باکتری‌ها شد. بررسی حداقل غلظت مهار‌کننده و حداقل غلظت کشنده عصاره پنیرباد نشان داد که این عصاره در غلظت‌های کمتری نسبت به عصاره رزماری موجب مهار رشد باکتری‌ها می‌شود. هرچند به دلیل حساسیت سویه‌های مختلف این باکتری در تیمار با آنتی‌بیوتیک‌های مرسوم درمان آنتی‌بیوتیکی به سرعت موجب کاهش جمعیت این میکروب می‌شود، اما به دلیل احتمال افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی پیشنهاد می‌شود از عصاره گیاهان دارویی به‌جای آنتی‌بیوتیک استفاده شود. مقایسه خواص ضدمیکروبی پنیرباد و رزماری در مطالعه حاضر نشان داد که عصاره اتانولی پنیرباد می‌تواند جایگزین مناسبی برای درمان با آنتی‌بیوتیک‌های مرسوم باشد.
    کلید واژگان
    حداقل غلظت مهارکننده
    حداقل غلظت کشنده
    مقاومت آنتی‌بیوتیکی
    سیستان

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-03-20
    1399-01-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی؛ گروه بیوانفورماتیک؛ و پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی، دانشگاه زابل, زابل، ایران
    پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

    شاپا
    2423-5407
    2423-5415
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/vj.2019.123253.1494
    https://vj.areeo.ac.ir/article_120651.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/2153

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب