بررسی اثرات ضد باکتریائی عصاره الکلی آویشن علیه باکتری پنی باسیلوس لاروا عامل بیماری لوک آمریکائی زنبورعسل و میزان سالم بودن آن برای زنبوران بالغ
(ندگان)پدیدآور
مرادی, مصطفینوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این بررسی اثرات ضد باکتریائی عصاره اتانولی آویشن روی باکتری پنی باسیلوس لاروا عامل بیماری لوک آمریکایی زنبورعسل و میزان سالم بودن این عصاره برای زنبوران بالغ مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا از برگهای گیاه آویشن با استفاده از الکل اتانول عصارهگیری به عمل آمد. سپس رقتهای مختلف از عصاره در محیط کشت مایع و دیسکهای کاغذی استاندارد ایجاد گردید و باکتری پنیباسیلوس لاروا به دو شیوه انتشار در آگار و براث دیلوشن تحت تأثیر آنها قرار داده شد. همچنین تعدادی زنبورعسل بالغ در گروههای مختلف با رقتهای مختلف عصاره الکلی آویشن مورد تغذیه قرار گرفتند. رقتهای مختلف عصاره الکلی آویشن باعث مهار رشد باکتری پنیباسیلوس لاروا در محیط کشت شد و با گروههای شاهد تفاوت معنیداری مشاهده گردید (05/0>p). همچنین رقتهای مختلف عصاره الکلی آویشن در مقایسه با گروههای شاهد، منجر به بروز هیچگونه عارضهای در زنبوران بالغ تحت درمان نگردیدند. تحقیق حاضر نشان داد که عصاره الکلی گیاه آویشن دارای اثرات ضد باکتریائی زیادی روی باکتری پنی باسیلوس لاروا عامل بیماری لوک آمریکائی زنبورعسل در محیط کشت بوده و با توجه به سالم بودن برای زنبوران بالغ، در صورت بررسیهای بیشتر میتواند به عنوان یکی از روشهای مبارزه با بیماری مذکور مورد توجه قرار گیرد.
کلید واژگان
زنبورعسلآویشن
بیماری لوک آمریکائی
باکتری پنی باسیلوس لاروا
اثر ضد باکتریائی
بهداشت و بیماریهای زنبور عسل
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-12-221398-10-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
استادیار پژوهشی سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، ارومیه، ایرانشاپا
2423-54072423-5415




