دوره 6, شماره 3

 

ارسال های اخیر

  • اثر پیش‌تیمارهای مختلف حرارتی، پالسی، شیمیایی و مکانیکی بر روند تغییرات ضریب انتقال جرم خارجی، ضریب نفوذ رطوبت و انرژی فعال‌سازی 

    متولی, علی؛ ذبیح‌نیا, فاطمه (مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2017-10-23)
    بررسی ضریب انتقال جرم داخلی و خارجی می‌تواند یک ابزار سودمند برای کنترل بهتر شرایط فرایند خشک‌کردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی باشد. درهمین‌راستا در این پژوهش به بررسی تأثیر پیش‌تیمارهای مختلف (پیش‌تیمار حرارتی با عملیات ...

  • سنجش کمی فنل کل انگور با استفاده از طیف‌سنجی فروسرخ نزدیک و شبکۀ عصبی مصنوعی 

    محمدی گل, رضا؛ آزاد شهرکی, فرزاد؛ لطفی, ولی اله (مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2017-10-23)
    انگور یکی از مهم‌ترین میوه‌ها در جهان است. ترکیبات فنلی، آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که از اجزاء مهم انگور بشمار می‌روند. اصطلاح ترکیبات فنلی شامل تمام مولکول‌های آروماتیکی ازجمله اسیدهای آمینه تا مولکول‌های پیچیده شامل تانن‌ها ...

  • بررسی تأثیر برخی افزودنی‌ها بر ویژگی‌های فیزیکی کف سفیدۀ تخم‌مرغ مایع پاستوریزه‌‌‌‌شده 

    یگانه زاد, سمیرا؛ دبستانی, محسن (مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2017-10-23)
    کف نوعی سامانۀ کلوئیدی است که در آن حباب‌های هوا در محیط پیوستۀ مایع یا جامد پراکنده شده است. نظر به اهمیت حجم و پایداری کف سفیدۀ تخم‌مرغ پاستوریزه در صنایع غذایی و تعداد محدود پژوهش‌های انجام‌شده دراین‌خصوص، هدف این پژوهش ...

  • بررسی مشخصات و ساختار نانوسامانۀ سرم آلبومین گاوی-رسوراترول 

    اندیشمند, هاشم؛ روفه گری نژاد, لیلا؛ طبیبی آذر, مهناز (مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2017-10-23)
    حل‌‎شوندگی کم رسوراترول در آب و حساس‌بودن این ترکیب به اکسیداسیون و ایزومریزاسیون، کاربرد آن را در فرمولاسیون مواد غذایی محدود می‌کند. در این مطالعه تأثیر برهمکنش آلبومین ـ رسوراترول بر اندازه و بار سامانه، حل‌شوندگی و ...

  • جداسازی، شناسایی مولکولی و ارزیابی اثر ضدقارچی جدایه‌های لاکتیکی غالب خمیرترش‌های سبوس گندم و سبوس برنج 

    احسان‌بخش, معصومه؛ صادقی, علیرضا؛ رئیسی, مجتبی؛ ابراهیمی, مریم؛ کاشانی‌نژاد, مهدی (مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2017-10-23)
    خمیرترش، اکوسیستم تخمیری مناسبی برای جداسازی باکتری‌های اسیدلاکتیک با اثرات ضدقارچی محسوب می‌شود. در این پژوهش، ابتدا جدایه‌های لاکتیکی غالب خمیرترش‌های سبوس برنج و سبوس گندم به روش مولکولی شناسایی شدند سپس فعالیت ضدقارچی ...

  • بررسی تأثیر آرد اُکارا و آنزیم پروتئاز بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی بیسکویت نیمه‌شیرین 

    زمانی بروجنی, سعیده؛ عباسی, هاجر (مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2017-10-23)
    اُکارا، محصول ثانویۀ ارزشمند صنعت شیر سویاست که منبع مناسبی از پروتئین، ترکیبات فیبری و ریزمغذی‌های فراوان و مناسب ازنظر تغذیه‌ای است. ازاین‌رو کاربرد آن در صنعت غذا به‌منظور افزایش ارزش تغذیه‌ای محصولات غذایی و همچنین ...

  • تأثیر فیبر باگاس نیشکر بر ویژگی‌های خمیر و نان بربری 

    مرادی, فرزانه؛ ناصحی, بهزاد (مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2017-10-23)
    ازآنجایی‌که میزان مصرف فیبر در ایران کمتر از 30 گرم در روز است، زمینۀ بروز بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و انواع سرطان فراهم است. پس باتوجه‌به مصرف سرانۀ نان، این پژوهش با هدف بهینه‌سازی فرمول نان غنی‌شده با باگاس فراوری‌شدۀ ...

  • بهینه‌سازی فرایند استخراج روغن از سیاه‌دانه با پیش‌تیمار میدان الکتریکی متناوب (PEF) 

    بخش آبادی, حمید؛ میرزایی, حبیب‌الله؛ قدس‎ولی, علیرضا؛ جعفری, سیدمهدی؛ ضیایی‎فر, امان محمد؛ بیگ بابایی, عادل (مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2017-10-23)
    در این تحقیق به‌منظور بهینه‌سازی فرایند استخراج روغن از دانه‌های سیاه‌دانه به کمک پیش‌تیمار میدان الکتریکی متناوب از 3 سطح شدت میدان الکتریکی (0/25، 3/25 و 6/25 کیلووات بر سانتی‌متر) و 3 سطح تعداد پالس (10، 30 و 50) استفاده ...