بررسی اثر تنش شوری بر رشد، ویژگیهای فیزیولوژیکی و عملکرد دانه ارقام بهاره کلزا (Brassica napus L)
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر شوری بر رشد، برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه ارقام کلزای بهاره، آزمایشی در سال 91-90 در مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. فاکتورها شامل چهار رقم کلزا (آرجیاس003، هایولا 308، هایولا 401 و هایولا 60) و چهار سطح شوری (0، 4، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر) بودند. نتایج نشان داد که تنش شوری سبب کاهش معنیدار فتوسنتز، محتوای کلروفیل، وزن خشک اندام هوایی و در نهایت کاهش عملکرد دانه ارقام کلزا شد. در واقع تنش شوری با اثر بر صفاتی نظیر هدایت روزنهای، غلظت کلروفیل و رطوبت نسبی برگ سبب کاهش فتوسنتز برگ شد که در نهایت این کاهش فتوسنتز، کاهش وزن خشک اندام هوایی، ارتفاع بوته و وزن دانه در بوته و عملکرد را در پی داشت. میتوان گفت استفاده از صفاتی نظیر میزان فتوسنتز، غلظت کلروفیل و رطوبت نسبی برگ که همبستگی مثبتی با وزن خشک اندام هوایی و عملکرد دانه دارند در شرایط تنش شوری میتوانند معیارهای مناسبی جهت انتخاب ارقام متحمل به شوری باشند.
کلید واژگان
تنش شوریفتوسنتز
رطوبت نسبی برگ
کلزا
عملکرد دانه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشترIslamic Azad University Shoushtar Branch




