• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Pharmaceutical & Health Sciences
    • Volume 2, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Pharmaceutical & Health Sciences
    • Volume 2, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Comparison of Peel Components of Mandarin, Sour lemon and Sour orange (Citrus sp.)

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    553.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The peel components of Mandarin, Sour lemon and Sour orange were analyzed. Peel flavorcomponents were extracted using cold-press method and eluted using n-hexane. All compoundswere analyzed using GC-FID and GC-MS. Twenty-seven, Twenty-four and Twenty-nine peelcomponents were identified in Mandarin, Sour lemon and Sour orange respectively. They includealdehydes, alcohols, esters, monoterpenes and sesquiterpenes. The major flavor componentsidentified included limonene, β -myrcene, linalool, (E)-β-ocimene, α-Pinene, β-Pinene andsabinene. Among the three species examined, Sour orange showed the highest aldehyde content.Considering that aldehyde content of Citrus oil is an indicator of high quality, it seems thatCitrus species have a profound influence on oil quality.
    کلید واژگان
    Flavor Components
    Peel Oil
    Cold Press
    Citrus Species

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2014-03-01
    1392-12-10
    ناشر
    Islamic Azad University

    شاپا
    2228-6780
    ‪2232-4738
    URI
    http://jphs.iautmu.ac.ir/article_515219.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/20230

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب