مقایسه یافته های CT آنژیوگرافی و یافته های حین عمل جراحی در دهندگان پیوند کلیه از تابستان 1386 تا تابستان 1387
(ندگان)پدیدآور
هاشمی عطار, امیرحسینتقی نیا, فاطمهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه : پیوند کلیه انسان غالباً موثرترین درمان نارسائی مزمن کلیه پیشرفته است.(1)آرتریوگرافی کلیوی انتخابی باید روی دهنده به منظور رد وجود شریان های کلیوی چندگانه یا غیر طبیعی انجام شود زیرا زمانیکه آنومالیهای عروقی وجود دارد روش جراحی مشکل است و زمان ایسکمی کلیه پیوند شده، طولانی می شود. این مطالعه با هدف مقایسه نتایج CT آنژیوگرافی و یافته های حین عمل جراحی در دهندگان پیوند کلیه آماده شده است.
روش: 30 داوطلب دهنده کلیه که از تابستان 1386 تا تابستان 1387 به بیمارستان 22 بهمن مراجعه کردند، بررسی شدند.در تمام بیماران، CT آنژیوگرافی کلیه انجام شد. تصاویر به منظور تعیین تعداد شریان ها و وریدهای کلیوی توسط یک رادیولوژیست واحد، تجزیه و تحلیل شد. سپس عمل برداشت کلیه در سمتی که بر اساس نتایج CT آنژیوگرافی واریاسیون (گوناگونی) نداشت، انجام شد.نتایج CT آنژیوگرافی با نتایج حین عمل برداشت کلیه مقایسه گردید.
نتایج: داوطلبان اهداء کلیه، 24 مرد و 6 زن با میانگین سنی 3/29 (45-20 سال) بودند.بر اساس یافته های CT آنژیوگرافی 6/87 درصد موارد کلیه راست و 90درصد موارد کلیه چپ یک شریان داشتند و شریان دوتایی 3/13 و 7/6درصد به ترتیب در کلیه راست و چپ مشاهده شد و شریان سه تایی در 3/3درصد در کلیه چپ دیده شد. شیوع مجاری جمع آوری کننده ادرار متعدد به ترتیب 3/3 و 3/3 درصد در راست و چپ بود.در 67درصد عمل برداشت کلیه در طرف چپ و 33درصد در طرف راست انجام شد.گزارشات CT آنژیوگرافی در مورد آناتومی (ساختمان) عروقی و حالب ها با یافته های حین عمل جراحی مشابه بود (تطابق 100درصد بین یافته های CT آنژیوگرافی و یافته های عمل جراحی در مورد شریان و تطابق 97% در مورد ورید)
بحث: CT آنژیوگرافی یک روش تشخیصی سریع و دقیق و کم تهاجم برای بررسی ساختمان عروقی و سیستم جمع آوری ادرار است که می تواند در ارزیابی قبل از عمل جراحی در دهندگان زنده پیوند کلیه، جایگزینی برای آنژیوگرافی مرسوم باشد.
کلید واژگان
CT آنژیوگرافیدهنده پیوند کلیه
پیوند کلیه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهدسازمان پدید آورنده
متخصص رادیولوژی، دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهدپزشک عمومی، دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد.




