نقش کمآبیاری کنترل شده بر کمیت و کیفیت چغندرقند
(ندگان)پدیدآور
فرزام نیا, مسعودزارعی, قاسمطالقانی, داریوشدرویشی, داود
نوع مدرک
Textکامل علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
دراین پژوهش اثرات تیمارهای مختلف کمآبیاری بر چغندرقند در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در سالهای 1383 و 1384 در دو منطقة بردسیر در استان کرمان و کرج در استان البرز بررسی شدند. مقدار آب موردنیاز گیاه در مقاطع دو روزه محاسبه و این مقدار در سه مرحله از رشد (توسعه، میان فصل و رسیدن) در دورهای متفاوت (دو روز، سه روز، چهار روز و پنج روز) به گیاه داده شد. سیستم آبیاری مورد استفاده آبیاری قطرهای- نواری (Tape) بود. پساز برداشت، صفات مهم مربوط به کمیت و کیفیت چغندرقند تعیین و تجزیۀ مرکب برای دو منطقه و دو سال انجام شد. بهمنظور تعیین رابطۀ حجم آب مصرفی بهعنوان متغیر مستقل و صفات مورد نظر بهعنوان متغیر وابسته، ضرایب همبستگی تعیین و تجزیۀ رگرسیون انجام شد. اثر تیمارها بر کلیۀ صفات بهجز پتاسیم، سدیم و نیتروژن مضره معنیدار شد (05/0 p
کلید واژگان
چغندرقندکارآیی مصرف آب
کم آبیاری
مراحل رشد
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2011-02-201389-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قندSugar Beet Seed Institute
سازمان پدید آورنده
مربی پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان، ایران.استادیار مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی- کرج، ایران.
استادیار مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
مربی پژوهشی بخش تحقیقات منابع طبیعی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان، ایران.
شاپا
1735-06702588-6010



