• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • چغندرقند
    • دوره 16, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • چغندرقند
    • دوره 16, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    همبستگی بین پارامترهای پایداری در چغندرقند

    (ندگان)پدیدآور
    ابراهیمیان, حمیدرضارضایی, عبدالمجیدصادقیان, سید یعقوب
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    علمی- ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور تعیین همبستگی بین پارامترهای پایداری برای صفات عملکرد ریشه، درصد قند و عملکرد قند سفید، 20 رقم تجارتی چغندر قند به مدت چهار سال در نه منطقه مهم چغندر کاری در طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار، بررسی شدند. پس از تجزیه واریانس ساده و مرکب، شاخص های پایداری شامل واریانس محیطی، ضریب تغییرات محیطی، اکووالانس (ریک)، واریانس، پایداری (شوکلا)، انحراف از خط رگرسیون و ضریب تشخیص محاسبه شد و سپس همبستگی های رتبه بین آنها تعیین گردید. نتایج تجزیه واریانس مرکب حاکی از وجود تفاوت های ژنتیکی بین ارقام برای سه صفت مورد بررسی بود. همچنین، بین محیط های اجرای آزمایشها تفاوتهای آماری مشاهده شد. اثرات متقابل رقم× محیط برای سه صفت تحت بررسی و اثرات متقابل رقم× سال× رقم× مکان، رقم× سال× مکان برای عملکرد قند سفید معنی دار گردید. ارتباط بین میانگین عملکرد ریشه با معیارهای پایداری انحراف از رگرسیون، ضریب تشخیص و واریانس محیطی و میانگین درصد قند با شیب خط رگرسیون و واریانس محیطی معنی دار گردید. همچنین عملکرد قند سفید تنها با واریانس محیطی همبستگی معنی دار نشان داد. با توجه به نتایج حاصل، همبستگی بین انحراف از رگرسیون و ضریب تشخیص برای هر سه صفت معنی دار گردید. وجود همبستگی بین این دو معیار به لحاظ اینکه هر دو معیار برازش خط رگرسیون را نشان می دهند، مورد انتظار بود. معیار پایداری انحراف از رگرسیون با اکووالانس و واریانس پایداری برای سه صفت مورد بررسی به طور معنی داری همبستگی نشان داد. بنابراین از میان معیارهای پایداری مورد بررسی در این مطالعه استفاده از معیارهای انحراف از رگرسیون، ضریب تشخیص، اکووالانس و واریانس پایداری برای تعیین پایداری ارقام نتایج یکسانی نشان داد. لذا مکان استفاده از معیارهای پایداری برای یک صفت و تعمیم نتایج آن به دو صفت دیگر وجود داشت.
    کلید واژگان
    پارامترهای پایداری و چغندر قند

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2000-10-22
    1379-08-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند
    Sugar Beet Seed Institute
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان
    عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
    عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات چغندرقند

    شاپا
    1735-0670
    2588-6010
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/jsb.2000.113499
    https://jsb.areeo.ac.ir/article_113499.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/197164

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب