• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • چغندرقند
    • دوره 17, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • چغندرقند
    • دوره 17, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر شرایط محیطی تولید بذر بر بولتینگ چغندرقند

    (ندگان)پدیدآور
    رنجی, ذبیح الهشریفی, حمیدکاظمین خواه, کریم
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    علمی- ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این بررسی تأثیر درجه حرارت و سایر عوامل هواشناسی در زمان رسیدن بذر بر ورنالیزه شدن و رابطه آن با بولتینگ و کمیت و کیفیت چغندرقند در سال دوم در مزارع دزفول مطالعه گردید. در دوره پنج ساله  76- 1372 با استفاده از والدین یک رقم بذر مولتی‎ژرم مقاوم به بولتینگ هر ساله  اقدام به تولید بذر در کرج (منطقه معتدل) و اردبیل (منطقه سردسیر) گردید و بذر تولیدی در پائیز همان سال در مرکز تحقیقات صفی‎آباد  دزفول مورد آزمون قرار گرفت. به دلیل کثرت داده‎ها در تجزیه و تحلیل اطلاعات از میانگین پنج ساله استفاده گردید که شامل درصد بولتینگ، عملکرد ریشه، عیار قند، عملکردقند سفید، میزان ازت، سدیم و پتاسیم بود. درصد بولتینگ در بذر تولیدی کرج به طور میانگین  معادل 6/5 درصد و در بذر تولیدی منطقه اردبیل 12/8 درصد بود که تفاوت آنها از لحاظ آماری در سطح اعتماد پنج درصد معنی‎دار بود. میانگین  عملکرد ریشه در بذر تولیدی کرج معادل 90/62 تن در هکتار و در بذر تولیدی اردبیل 67/60 تن در هکتار بود که  اختلاف معنی‎داری نداشتند. میانگین  درصد قند در بذر تولیدی سال‎های مختلف در کرج 75/14 درصد بود که نسبت به بذر اردبیل با 55/14 درصد تفاوت معنی‎داری نداشت.  میانگین عملکردقند سفید بذر کرج 77/7  و بذر اردبیل 25/7 تن در هکتار بود که تفاوت آنها در سطح احتمال پنج درصد معنی‎دار بود. از نظر ناخالصی که عمدتاً مربوط به ذخیره ازت، سدیم و پتاسیم در ریشه است مناطق تولید بذر اختلاف معنی‎دار نشان ندادند.  با در نظر گرفتن صفات درصد بولتینگ، عملکرد ریشه‎، درصد قند و عملکرد قند سفید، بذر تولیدی کرج نسبت به  بذر تولیدی اردبیل در رقم مورد بررسی برتری نسبی داشت .
    کلید واژگان
    بولتینگ
    تولید بذر
    شرایط اقلیمی
    درجه حرارت
    مقاومت و اشتکلینگ

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2001-08-23
    1380-06-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند
    Sugar Beet Seed Institute
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات چغندرقند
    کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول
    عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان شرقی

    شاپا
    1735-0670
    2588-6010
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/jsb.2001.11756
    https://jsb.areeo.ac.ir/article_11756.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/197136

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب