نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنوروزی, پیمانfa_IR
dc.contributor.authorصادقیان, سیدیعقوبfa_IR
dc.contributor.authorمصباح, محمودfa_IR
dc.contributor.authorلهراسبی, تهمینهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:20:23Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:20:23Z
dc.date.available1399-07-09T01:20:23Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:20:23Z
dc.date.issued2003-08-23en_US
dc.date.issued1382-06-01fa_IR
dc.date.submitted2003-07-26en_US
dc.date.submitted1382-05-04fa_IR
dc.identifier.citationنوروزی, پیمان, صادقیان, سیدیعقوب, مصباح, محمود, لهراسبی, تهمینه. (1382). بررسی تحمل به شوری و تنوع کروموزومی در کشت سلول چغندرقند. چغندرقند, 19(1), 37-50. doi: 10.22092/jsb.2003.7151fa_IR
dc.identifier.issn1735-0670
dc.identifier.issn2588-6010
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/jsb.2003.7151
dc.identifier.urihttps://jsb.areeo.ac.ir/article_7151.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/197120
dc.description.abstractبه منظور بررسی اثرات محیط کشت حاوی ترکیبات هورمونی بر روی تغییرات فنوتیپی و کروموزومی بافتﻫای کشت شده چغندرقند، آزمایشﻫایی در سطوح مختلف نمک طعام و نیز مطالعات سیتولوژیکی کالوسﻫای حاصل از کشت تعلیقی صورت گرفت. ابتدا هیپوکوتیل گیاهﭼهﻫای هفت روزه دو رگه زراعی دیپلوئید، در محیط MS حاوی ترکیبات هورمونی کشت شده و کالوس تولید نمودند. دستجات سلولی و قطعات کالوس حاصل از آن بر روی محیطﻫای PGo<sub>B</sub>با غلظتﻫای متفاوت شوری (300-0 میلیﻣولار نمک طعام) قرار گرفتند و رشد آنﻫا بررسی شد. نتایج نشان داد که کالوس حاصل از رگه مولتیﮊرم نسبت به رگه منوژرم به غلظتﻫای متفاوت نمک طعام به طور آشکار، تحمل بیشتری نشان میﺩهد؛ به طوری که با انتقال کالوسﻫای رگه منوژرم و مولتی ژرم از محیط شاهد به محیط حاوی 200 میلیﻣولار نمک طعام به ترتیب 15 و 75 درصد قطعات کالوس رشد نمودند. با انتقال کالوس رقم مولتیﮊرم به محیط حاوی 100 میلیﻣولار نمک طعام، کلیه قطعات کالوس رشد خوبی داشتند. هم چنین در بین قطعات کالوس مربوط به هر تیمار نیز از نظر تحمل به شوری تنوع وجود داشت. در آزمایشی دیگر، تنوع سماکلونی در سطح کروموزوم سلولﻫای کالوس حاصل از کشت تعلیقی بررسی گردید و حالاتی از پلی پلوئیدی و انیوپلوئیدی در بعضی سلولﻫا مشخص گردید. از این رو، شناسائی و کنترل پدیده تنوع سماکلونی در کشت سلول چغندرقند در جهت دلخواه برای انتخاب رگهﻫای متحمل به شوری از اهمیت ویژهﺍی برخوردار است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قندfa_IR
dc.publisherSugar Beet Seed Instituteen_US
dc.relation.ispartofچغندرقندfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Sugar Beeten_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/jsb.2003.7151
dc.subjectتنوع کروموزومی؛ چغندرقندfa_IR
dc.subjectکشت تعلیقیfa_IR
dc.subjectکشت کالوسfa_IR
dc.subjectنمک طعامfa_IR
dc.titleبررسی تحمل به شوری و تنوع کروموزومی در کشت سلول چغندرقندfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeکامل علمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentهیئت علمی مؤسسه تحقیقات چغندرقندfa_IR
dc.contributor.departmentهیئت علمی مؤسسه تحقیقات چغندرقندfa_IR
dc.contributor.departmentهیئت علمی مؤسسه تحقیقات چغندرقندfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی مرکز ملی تحقیقات مهندسی ژنتیک و تکنولوژی زیستیfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue1
dc.citation.spage37
dc.citation.epage50


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد