جغرافیای تغذیه، رویکردی نوین در گردشگری شرق گیلان
(ندگان)پدیدآور
معتمدی مهر, اکبرمصداقی, حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در عصر حاضر گردشگری با هدف کشف پدیدههای تازه فرهنگی رفته رفته میرود تا جایگزین مقاصد تفریحی در این صنعت قرار گیرد. امروزه جغرافیای تغذیه در فضای جغرافیایی خاص خود و در ارتباط با سایر عناصر فضایی از اهداف پر طرفدار و پر درآمد در کشورهای پیشرو در امر توریسم محسوب میشود ؛ همان چیزی که کشور ترکیه  به نحو  احسن از آن استفاده میکند.
منطقه شرق گیلان شامل شهرستانهای: آستانه اشرفیه، لاهیجان، سیاهکل، لنگرود، املش و رودسر جغرافیای تغذیه مخصوص به خود را دارد که  میتواند به عنوان شناسهای برای گردشگری این منطقه قرار گیرد. در این مقاله پس از بیان تعاریف مربوط به جغرافیای تغذیه و ارتباط آن با توریسم  ابعاد مختلف عناصر فضای جغرافیایی این منطقه بررسی شده است. در ادامه برای بیان دقیق تر با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و بر پایه مشاهدات عمدتاً  میدانی و برگرفته از شیوه های رایج در جغرافیا، جغرافیای اقتصادی و معیشتی شرق گیلان، انواع  خوردنیهای مردم در این منطقه، آداب غذا خوردن، باورها و اعتقادات مردم در ارتباط با تغذیه و... تبیین شده و برخی از ویژگیهای منحصر به فرد جغرافیایی فرهنگ غذایی شرق گیلان مورد بررسی قرار گرفته است. سپس با تحلیل پرسشنامههای آماری و اثبات فرضیه از طریق آزمون همبستگی این طور نتیجه گیری شده که پرداختن به جغرافیای تغذیه شرق گیلان به توسعه گردشگری این مناطق منتهی میشود
کلید واژگان
جغرافیای تغذیهرویکرد نوین
توسعه گردشگری
شرق گیلان
شماره نشریه
15تاریخ نشر
2011-08-231390-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشتIslamic Azad University, Rasht Branch
سازمان پدید آورنده
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، گروه جغرافیا، رشت، ایرانکارشناسی ارشد جغرافیا و برنامهریزی توریسم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، رشت، ایران
شاپا
2538-59682538-595X




