نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرضوانی مقدم, پرویزfa_IR
dc.contributor.authorخرم دل, سرورfa_IR
dc.contributor.authorملافیلابی, عبدالهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:04:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:04:03Z
dc.date.available1399-07-09T01:04:03Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:04:03Z
dc.date.issued2015-11-22en_US
dc.date.issued1394-09-01fa_IR
dc.date.submitted2015-01-24en_US
dc.date.submitted1393-11-04fa_IR
dc.identifier.citationرضوانی مقدم, پرویز, خرم دل, سرور, ملافیلابی, عبداله. (1394). اثر خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک بر ویژگی های مورفولوژیکی و عملکرد زعفران (Crocus sativus L.). پژوهشهای زعفران, 3(2), 188-203. doi: 10.22077/jsr.2015.294fa_IR
dc.identifier.issn۲۳۴۵-۳۸۶۹
dc.identifier.issn۲۳۸۳-۱۳۱۶
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22077/jsr.2015.294
dc.identifier.urihttp://jsr.birjand.ac.ir/article_294.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/191435
dc.description.abstractخصوصیات خاک نقش اساسی را در رشد عملکرد گیاهان نظیر زعفران ایفاء می نماید. این آزمایش با هدف ارزیابی اثر ویژگی های فیزیکوشیمیایی خاک بر خصوصیات مورفولوژیکی، عملکرد بنه و گل زعفران در سال 1393 اجرا شد. خصوصیات مورد مطالعه خاک شامل بافت، کربن آلی، نیتروژن کل، فسفر قابل دسترس، پتاسیم قابل دسترس، اسیدیته و هدایت الکتریکی و صفات مورد مطالعه زعفران شامل وزن خشک بنه، تعداد گل، وزن تر گل و وزن خشک کلاله بودند. به منظور تعیین رابطه بین متغیرهای خاک (متغیرهای مستقل) و متغیرهای عملکردی زعفران (متغیرهای وابسته) از رگرسیون چندگانه استفاده شد و برای شناسایی تأثیرگذارترین عوامل از بین خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک بر خصوصیات عملکردی زعفران، آنالیز رگرسیون گام به گام انجام گردید. نتایج نشان داد که اثر بافت های مختلف خاک بر کلیه خصوصیات عملکرد بنه و گل زعفران معنی دار (01/0p≤) بود؛ به طوری که بیشترین و کمترین عملکرد زعفران برای بافت های لوم شنی و رسی به دست آمد. بیشترین و کمترین ضرایب عوامل شیمیایی خاک با وزن خشک کلاله به ترتیب برای محتوی پتاسیم قابل دسترس (573/0-) و اسیدیته (0052/0) محاسبه شد. مهمترین عوامل شیمیایی خاک مؤثر بر وزن خشک کلاله زعفران بر اساس آنالیز رگرسیون گام به گام شامل محتوی پتاسیم قابل دسترس، فسفر قابل دسترس، هدایت الکتریکی و نیتروژن کل می باشند. ضرایب همبستگی مدل های رگرسیونی خصوصیات خاک با وزن خشک بنه، تعداد گل، وزن تر گل و وزن خشک کلاله زعفران به ترتیب برابر با 84/0، 87/0، 90/0 و 89/0 محاسبه گردید. همچنین رابطه مثبت و معنی داری بین عملکرد گل و بنه زعفران وجود داشت.fa_IR
dc.format.extent787
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Birjanden_US
dc.relation.ispartofپژوهشهای زعفرانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Saffron Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22077/jsr.2015.294
dc.subjectرگرسیون گام به گامfa_IR
dc.subjectرگرسیون چندگانهfa_IR
dc.subjectمحتوی پتاسیم قابل دسترسfa_IR
dc.subjectمحتوی فسفر قابل دسترسfa_IR
dc.subjectوزن خشک کلالهfa_IR
dc.titleاثر خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک بر ویژگی های مورفولوژیکی و عملکرد زعفران (Crocus sativus L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهشکده علوم و صنایع غذایی گروه زیست فناوری مواد غذاییfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue2
dc.citation.spage188
dc.citation.epage203


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد