ارائه مدل ریاضی خصوصیات مکانیکی مخلوطهای کف قیری اصلاح شده با سیمان
(ندگان)پدیدآور
کی منش, محمود رضامیرشکاریان بابکی, مهردادشهریاری, نوشیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه، استفاده از روش بازیافت سرد آسفالت به صورت درجا، به عنوان یک روش اقتصادی برای بهسازی راههایی که دچار فرسودگی شدهاند، رشد چشمگیری داشته است. در بین روشهای بازیافت سرد، استفاده از فناوری کف قیر به خاطر سهولت و سرعت در اجرا مورد توجه قرار گرفته است. در مخلوطهای کف قیری، به منظور کاهش حساسیت مخلوط در برابر رطوبت و افزایش خواص مقاومتی، از فیلرهای فعال نظیر سیمان و آهک استفاده شده است. اما تاکنون طرح اختلاط مناسب و استانداردی برای این نوع از مخلوطها وجود ندارد و انجام آزمایشهای مکانیکی به روش سعی و خطا اغلب زمانبر و پُر هزینه است. لذا، لزوم ارائه روشی ساده که ضمن دارا بودن دقت کافی، بتواند رفتار مکانیکی نمونههای بازیافت شده کف قیری را پیشبینی کند، به شدت احساس میشود. در این تحقیق، مخلوطهای کف قیری با مصالح خرده آسفالت بازیافتی در قیر 1، 2 و 3 درصد و با سیمان صفر، 1، 5/1 و 2 درصد ساخته شد و خواص مکانیکی نمونهها با آزمایشهای مقاومت مارشال، مدول برجهندگی و مقاومت کششی غیرمستقیم خشک و اشباع اندازهگیری گردید. سپس، با انجام تحلیلهای آماری، یک رابطه ریاضی برای هر یک از آزمایشهای مذکور، با دقت مناسب، ارائه گردید. مدلهای ارائه شده میتوانند خواص مکانیکی مخلوطهای بازیافتی کف قیری را بر حسب درصد قیر و سیمان، بدون صرف زمان و هزینه و با دقت کافی پیشبینی کنند. همچنین، مشخص شد که با افزایش قیر، رفتار این مخلوطها در آزمایشهای انجام شده یکسان نمیباشد. به طوری که با افزایش قیر از 1% به 2%، مقاومت مارشال و مدول برجهندگی افزایش و در ادامه، با افزایش قیر، کاهش مییابند. اما با افزایش قیر، مقاومت کششی غیرمستقیم (خشک و اشباع) افزایش مییابد. از طرفی دیگر، افزودن سیمان موجب افزایش مقاومت و کاهش حساسیت رطوبتی این نوع مخلوطها گردید. 
کلید واژگان
بازیافت سردکف قیر
طرح اختلاط
رفتار مکانیکی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
دانشگاه سمنانSemnan University
سازمان پدید آورنده
استادیار، گروه عمران راه و ترابری، دانشگاه پیام نور، تهراندانشجوی دکتری عمران راه و ترابری، دانشگاه پیام نور، تهران
دانشجوی دکتری عمران راه و ترابری، دانشگاه پیام نور، تهران




