نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنوبخت, علیfa_IR
dc.contributor.authorولی زادگان, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T00:42:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:42:28Z
dc.date.available1399-07-09T00:42:28Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:42:28Z
dc.date.issued2018-08-23en_US
dc.date.issued1397-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-06-23en_US
dc.date.submitted1396-04-02fa_IR
dc.identifier.citationنوبخت, علی, ولی زادگان, محمد. (1397). اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله انار بر عملکرد و متابولیت‌های خونی مرغ‌های تخم‌گذار مسن. پژوهش های بالینی دامپزشکی, 9(1), 51-61.fa_IR
dc.identifier.issn2008-8159
dc.identifier.urihttp://jvcr.kiau.ac.ir/article_545074.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/183680
dc.description.abstractاین آزمایش به منظور ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله انار بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سطح سلول‌های ایمنی خون مرغ‌های تخم‌گذار مسن انجام گرفت. در این آزمایش تعداد 144 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه های‌ لاین (W36) از سن 65 تا 77 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه مرغ) مورد استفاده قرار گرفتند. جیره‌های آزمایشی عبارت بودند از: 1) تیمار شاهد، 2) جیرۀ حاوی 5/1% تفاله انار، 3) جیره حاوی 3% تفالۀ انار، و 4) جیره حاوی 5/4% تفالۀ انار. استفاده از تفاله انار خشک در جیره‌های غذایی مرغ‌های تخم‌گذار دارای اثرات معنی‌دار بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ و فراسنجه‌های خونی مرغ‌ها ‌بود (05/0>P). بیشترین مقادیر وزن و تولید توده‌‌ای تخم‌‌مرغ و خوراک مصرفی، بالاترین درصد تولید تخم‌مرغ، بهترین ضریب تبدیل غذایی و کمترین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم‌‌مرغ تولیدی، بیشترین مقادیر وزن مخصوص و شاخص رنگ زرده، بالاترین سطح پروتئین کل، هماتوکریت و هموگلوبین خون با استفاده از 3 درصد تفاله انار به دست آمد. استفاده از 3 درصد تفاله انار در مقایسه با شاهد موجب کاهش درصد زردۀ تخم‌مرغ شد. به طور کلی با توجه به نتایج آزمایش می‌توان اظهار داشت که در مرغ‌های تخم‌گذار مسن، استفاده از 3 درصد تفاله انار خشک باعث بهبود عملکرد، صفات کیفی تخم‌‌مرغ و سطح فراسنجه‌های خونی و کاهش هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم‌مرغ تولیدی می‌‌گردد.fa_IR
dc.format.extent909
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد کرجfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University Karaj Branchen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های بالینی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofjournal of veterinary clinical researchen_US
dc.subjectصفات تخم‌مرغfa_IR
dc.subjectتفاله انار خشکfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectمرغ تخم‌گذارfa_IR
dc.subjectمتابولیت‌های خونfa_IR
dc.titleاثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله انار بر عملکرد و متابولیت‌های خونی مرغ‌های تخم‌گذار مسنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد مراغهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد مراغهfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue1
dc.citation.spage51
dc.citation.epage61


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد