اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله انار بر عملکرد و متابولیتهای خونی مرغهای تخمگذار مسن
(ندگان)پدیدآور
نوبخت, علیولی زادگان, محمدنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله انار بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ، فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای ایمنی خون مرغهای تخمگذار مسن انجام گرفت. در این آزمایش تعداد 144 قطعه مرغ تخمگذار سویه های لاین (W36) از سن 65 تا 77 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه مرغ) مورد استفاده قرار گرفتند. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: 1) تیمار شاهد، 2) جیرۀ حاوی 5/1% تفاله انار، 3) جیره حاوی 3% تفالۀ انار، و 4) جیره حاوی 5/4% تفالۀ انار. استفاده از تفاله انار خشک در جیرههای غذایی مرغهای تخمگذار دارای اثرات معنیدار بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههای خونی مرغها بود (05/0>P). بیشترین مقادیر وزن و تولید تودهای تخممرغ و خوراک مصرفی، بالاترین درصد تولید تخممرغ، بهترین ضریب تبدیل غذایی و کمترین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی، بیشترین مقادیر وزن مخصوص و شاخص رنگ زرده، بالاترین سطح پروتئین کل، هماتوکریت و هموگلوبین خون با استفاده از 3 درصد تفاله انار به دست آمد. استفاده از 3 درصد تفاله انار در مقایسه با شاهد موجب کاهش درصد زردۀ تخممرغ شد. به طور کلی با توجه به نتایج آزمایش میتوان اظهار داشت که در مرغهای تخمگذار مسن، استفاده از 3 درصد تفاله انار خشک باعث بهبود عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و سطح فراسنجههای خونی و کاهش هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی میگردد.
کلید واژگان
صفات تخممرغتفاله انار خشک
عملکرد
مرغ تخمگذار
متابولیتهای خون
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرجIslamic Azad University Karaj Branch
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد مراغهدانشگاه آزاد مراغه




