نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزهرا علیزاده رستمی١* ، مصطفی جعفرپور ٢، علی ناظمی٣fa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T00:40:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:40:17Z
dc.date.available1399-07-09T00:40:17Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:40:17Z
dc.date.issued2012-08-22en_US
dc.date.issued1391-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-01-28en_US
dc.date.submitted1395-11-09fa_IR
dc.identifier.citationزهرا علیزاده رستمی١* ، مصطفی جعفرپور ٢، علی ناظمی٣. (1391). جداسازی وشناسایی انتروباکتریاسه مسبب عفونت کیسه زرده در جوجه های گوشتی استان مازندران وتعیین مقاومت آنتی بیوتیکی آنها. تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی, 4(1), 112-112.fa_IR
dc.identifier.issn2345-2889
dc.identifier.urihttps://jvlr.semnan.ac.ir/article_984.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182832
dc.description.abstractمقدمه و هدف : عفونت کیسه زرده علت اصلی مرگ ومیر جوجه های گوشتی در هفته اول زندگی می باشد و در بسیاری از مرغداریهای کشور شایع است .این عفونت اغلب در نتیجه آلودگی پوسته تخم مرغ ایجاد می گردد ابتلا به عفونت کیسه زرده درایران حدود 10% و تلفات 5-10% می باشد هدف از این مطالعه تعیین فراوانی انتروباکتریاسه مسبب عفونت کیسه زرده در جوجه های گوشتی استان مازندران می باشد . مواد و روش کار : در این تحقیق از کیسه زرده جوجه های گوشتی مبتلا نمونه برداری شده و در محیطهای اختصاصی انتروباکتریاسه EMB و مک کانکی آگار کشت داده و همچنین برای کشت سالمونلا از محیطهای غنی کننده سلنیت F و سالمونلا – شیگلا آگار استفاده کرده و سپس کلنی هایی رشد یافته جهت شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی توسط کیت API 20E  و PCR seguencing s rDNA ١٦مورد ارزیابی قرار گرفتند و برای تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی از روش کربی بائر استفاده شد . نتایج وبحث : در این مطالعه از65 نمونه مورد بررسی ، 14 (21.54%) مورد باکتری سالمونلا انتریکا و 51 مورد (%78.46 ) باکتری Ecoli جدا شد .سویه باکتریهای ECOLI C88, C73, g31 ,و سالمونلا انتریکا 798،SA5 , 5275  بود و همچنین جدایه ها به آنتی بیوتیکهای نالی دیکسیک اسید مقاوم بوده و اکثر باکتریهای Ecoli به جنتامایسین و تری متوپریم حساس بوده و سالمونلاها به جنتامایسین و سفتری آکسون و انروفلوکساسین حساسیت نشان دادند . این بیماری به جرات مهمترین بیماری جوجه های زیر یک هفته است که مهمترین و عمده ترین عامل مرگ میر در جوجه های جوان زیر یک هفته میباشد. نتایج این تحقیقات نشان داد که اشریشیا کولی مهم ترین عامل انتروباکتریاسه مسبب عفونت کیسه زرده در استان مازندران می باشد . گرچه حضور نسبتا فراوان گونه های سالمونلا در ایجاد عفونت حائز اهمیت می باشد .fa_IR
dc.format.extent198
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه سمنانfa_IR
dc.relation.ispartofتحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Veterinary Laboratory Researchen_US
dc.subjectانتروباکتریاسهfa_IR
dc.subjectعفونت کیسه زردهfa_IR
dc.subjectجوجه های گوشتیfa_IR
dc.titleجداسازی وشناسایی انتروباکتریاسه مسبب عفونت کیسه زرده در جوجه های گوشتی استان مازندران وتعیین مقاومت آنتی بیوتیکی آنهاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume4
dc.citation.issue1
dc.citation.spage112
dc.citation.epage112


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد