نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاشکان جبلی جوان1 *، ابوالفضل کامکار2، غزال نعمتی2، فاطمه فلاح پور3fa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T00:39:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:39:57Z
dc.date.available1399-07-09T00:39:57Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:39:57Z
dc.date.issued2012-08-22en_US
dc.date.issued1391-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-01-28en_US
dc.date.submitted1395-11-09fa_IR
dc.identifier.citationاشکان جبلی جوان1 *، ابوالفضل کامکار2، غزال نعمتی2، فاطمه فلاح پور3. (1391). بررسی اثر مهاری عصاره گیاه خالواش بر فساد هیدرولیتیک گوشت ماهی کپور نقره ای نگهداری شده در حالت انجماد. تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی, 4(1), 46-46.fa_IR
dc.identifier.issn2345-2889
dc.identifier.urihttps://jvlr.semnan.ac.ir/article_855.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182703
dc.description.abstractمقدمه و هدف : اخیراً به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی شناخته شده برخی ترکیبات گیاهی و مشتقات آن ها ،توجه بسیار زیادی به استفاده از آن ها به عنوان نگهدارنده در سامانه های غذایی به خصوص در صنعت پرورش ماهی گردیده است .گیاه خالواش یا پونه ایرانی از خانواده لابیاته (نعناعیان ) به عنوان یکی از گیاهان مهم دارویی و معطر ،دارای چنین خصوصیات آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی می باشد.  مواد و روش کار : در این مطالعه تجربی ،تاثیرات عصاره آبی گیاه خالواش بر مدت زمان نگهداری و کیفیت ماهی کپور نقره ای در حالت انجماد بررسی شد.در این آزمایش ،نمونه های ماهی پس از غوطه ور سازی در عصاره های 1% و 3% گیاه خالواش به مدت 30 روز در دمای 1- درجه سانتیگراد نگهداری شدند.آزمایشات تعیین میزان ازت فرار کل ( TVN) و شاخص های حسی بر روی نمونه های ماهی تیمار شده و شاهد در هر 5 روز انجام گردید. نتایج و بحث :نتایج حاکی از آن بود که عصاره آبی گیاه خالواش بر روی نمونه های ماهی در حفظ کیفیت مطلوب آن ها و افزایش مدت زمان نگهداری در حالت انجماد تاثیر بسزایی داردکه این موضوع با نتایج آزمایشات انجام شده مطابقت داشته است .شایان ذکر است که عصاره آبی 3% در مقایسه با عصاره آبی 1% در افزایش مدت زمان نگهداری فیله های ماهی قوی تر بود(05/0 > p) و همچنین اختلاف معناداری بین نمونه های تیمار شده با عصاره 1% و کنترل دیده نشد(05/0 < p) . واژه های کلیدی: عصاره آبی، گیاه خالواش، ماندگاری، ماهی کپور نقره‌ای، فساد هیدرولیتیکfa_IR
dc.format.extent189
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه سمنانfa_IR
dc.relation.ispartofتحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Veterinary Laboratory Researchen_US
dc.subjectعصاره آبیfa_IR
dc.subjectگیاه خالواشfa_IR
dc.subjectماندگاریfa_IR
dc.subjectماهی کپور نقره ایfa_IR
dc.subjectفساد هیدرولیتیکfa_IR
dc.titleبررسی اثر مهاری عصاره گیاه خالواش بر فساد هیدرولیتیک گوشت ماهی کپور نقره ای نگهداری شده در حالت انجمادfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume4
dc.citation.issue1
dc.citation.spage46
dc.citation.epage46


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد