• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تاثیر روش های مختلف عصاره گیری بر میزان ترکیبات فنلی گیاه پونه کوهی

    (ندگان)پدیدآور
    فاطمه خاقانی 1*، سیده زهرامهرینژاد1، عباسعلی ساری 2
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    536.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده : امروزه به منظور افزایش ماندگاری موادغذایی و حفظ سلامتی مصرف کننده، استفاده از ترکیبات آنتیاکسیدانی گیاهی به جای ترکیبات سنتزی بسیار مورد توجه قرارگرفته است. بدین منظور تحقیقات در جهت یافتن مواد آنتی اکسیدانی با منشاء گیاهی به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی رو به افزایش است. پونه کوهی از جمله گیاهان دارویی است که شهرت و محبوبیت فراوانی دارد. برای دستیابی به مواد آنتیاکسیدانی این گیاه  روشهای استخراجی گوناگونی وجود دارد که  عمدهترین آنها شامل روش سنتی ، سوکسله، اولتراسونیک و ماکروویو میباشند. بهترین نتایج در روشهایی که در کمترین زمان، بیشترین میزان ترکیبات فنلی را داشتند بیشتر مورد توجه محققین قرار گرفته اند.در این بین، روش استخراج با ماکروویو، با صرف کمترین هزینه، انرژی و آسیب به ترکیبات فنلی، بیشترین بازدهی را داشته است؛ چرا که در کوتاه ترین زمان و اعمال کمترین انرژی لازم تمام ترکیبات فنلی سلولی گیاه در کسری از دقیقه خارج شده وکمترین آسیب را از نظر حرارتی به این ترکیبات میرساند. در نهایت استفاده از عصارهی گیری به روش مایکروویو با استفاده از حلالهایی نظیر اتانول و استون پونه کوهی بهترین نتیجه و بیشترین اثر را از خود نشان دادند.
    کلید واژگان
    پونه کوهی
    ترکیبات فنلی
    اولتراسونیک
    سوکسله
    ماکروویو

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان
    سازمان پدید آورنده
    1. دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بهداشت و کنترلکیفی مواد غذایی، دانشکدهپیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلیسینا 2. استادیار، گروه بهداشت و کنترلکیفی مواد غذایی، دانشکدهپیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://dx.doi.org/10.22075/jvlr.2018.3251
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_3251.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182467

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب