• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر تاثیرات سلامتی بخش استفاده از پروبیوتیکها و استفاده از آنها در تولید غذاهای فراسودمند

    (ندگان)پدیدآور
    آزاده سلیمی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    390.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که اثرات مفیدی بر سلامت داشته و توانایی مهار میکروبهای بیماریزا را دارند. متداولترین آنها عبارتند از باکتریهای اسیدلاکتیک شامل گونههای بیفیدوباکتر و لاکتوباسیلوسها.  روش کار: در این تحقیق، مروری بر پژوهشهای انجام شده در مورد تاثیرات استفاده از پروبیوتیکها بر سلامتی عمومی افراد صورت گرفته است. بحث و نتایج: بر اساس نتایج اعلام شده توسط پژوهشگران، استفاده از پروبیوتیکی مانند لاکتوباسیلوس رامنوسوس،  باعث کاهش سطح استرس و افسردگی موشها گردید. همچنین پژوهشهایی که در زمینه بهداشت دهان و دندان صورت گرفته نشان میدهند که گونههای مختلف پروبیوتیکها با روشهایی مانند کاهش سطح استرپتوکوک موتانس بزاق، اتصال به سطوح دندانی و ورود به ترکیب بیوفیلمی، رقابت با باکتریهای پوسیدگیزا و تولید موادی مانند اسیدهای آلی، هیدروژن پراکساید و باکتریوسینها میتوانند موجب ارتقاء سطح بهداشتی دهان و دندان گردند. همچنین با توجه به اینکه بسیاری از ورزشکاران حرفهای دچار ناراحتیهای گوارشی و عفونتهای بخش فوقانی دستگاه تنفس، ناشی از فعالیت ورزشی شدید و فشرده میشوند، بررسیها نشان دادهاند که مصرف محصولات پروبیوتیکی میتواند تا حدودی این مشکلات را بهبود داده  و از طول دورهی بیماری و علائم آن بکاهد، همچنین این ترکیبات باعث بهبود میزان حداکثر اکسیژن مصرفی در ورزشکاران نیز میگردند. از دیگر نتایج سلامتی بخش مصرف پروبیوتیکها میتوان به کاهش اثرات جانبی مصرف آنتیبیوتیکها، بهبود بیماران آرتریت روماتوئید، بهبود مبتلایان به هلیکوباکتر ژژوانی، کاهش کلسترول و فشار خون، جلوگیری از ابتلا به سرطان کولون، کبد، روده و پستان و بهبود عدم تحمل لاکتوز اشاره کرد. اهمیت این میکروارگانیسمها و خواص سلامت بخش آنها منجر به افزایش تولید محصولات غذایی جدید تحت عنوان فراسودمند گردیده است. از آنجا که اغلب باکتریهای پروبیوتیک قابلیت تولید و کشت در فراوردههای لبنی مانند شیر، ماست، بستنی و پنیر را دارا هستند، در سالهای اخیر این مواد بعنوان حاملهای باکتریهای پروبیوتیکی مورد توجه قرار گرفتهاند.
    کلید واژگان
    پروبیوتیک
    سلامتی
    تغذیه
    فراسودمند

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه بهداشت دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://dx.doi.org/10.22075/jvlr.2018.3247
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_3247.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182463

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب