• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر جایگزینی سطوح مختلف سیب زمینی خام بجای ملاس بر خصوصیات کیفی،اسیدیته و دمای ذرت سیلو شده

    (ندگان)پدیدآور
    فاطمه کاشفی*1 ، علی مهدوی2 ، اشکان جبلی 3، عطا مهدوی4 ، بابک دارابی قانع5 ، مهسا طالب1
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    295.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تغذیه دام بیش از 50% از هزینه های پرورش را به خود اختصاص داده است. تهیه جیرههای ارزان و متوازن میتواند موجب بهبود بهرهوری این صنعت گردد. تحولات اخیر در بخش کشاورزی سبب به هم خوردن نظام تلفیقی زراعت و دام گردیده است و بخش عمده کشاورزی بهصورت واحدهای تولیدی تخصصی زراعی یا دامپروری تبدیل شده است.در این وضعیت نهتنها پسماند و فراوردههای فرعی کشاورزی افزایش یافته بلکه بخش قابل توجهی از آنها مورد استفاده چندانی نداشته و از بین میرود. در این نوشتار به الگوهای مناسب عملآوری و استفاده بهینه از بقایای کشاورزی جهت پاسخگویی به بخشی از نیازهای غذایی نشخوارکنندگان اشاره میگردد. بدین منظور، بررسی احتمال جایگزینی سیبزمینی خام بجای ملاس جهت تامین قند محلول موردنیاز سیلاژ ذرت، آزمایشی در قالب طرح کاملا صادفی، شامل 4 تیمار و 5 تکرار صورت گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار کنترل، تیمار افزودنی ملاس، تیمار افزودنی سیبزمینی خام در سطح 3% و6% بودند. پس از گذشت دوماه سیلوها باز شده و ازنظر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفت. خواص فیزیکی اندازهگیری شده شامل رنگ، بو، قوام، دما و اسیدیته بودند. سیلاژها در همه موارد دارای رنگ زرد مایل به سبز، بوی سرکهای-میوهای و قوام مناسب عاری از هرگونه کپکزدگی و فساد بودند. اسیدیته در بین همگی تیمار ها اختلاف معنی داری نداشت و دما تیمار ها به ترتیب شامل: 2/24، 0/23، 4/22 و 4/22 بود. در همه موارد افزودنی موردنظر سبب بهبود خصوصیات کیفی ویا همسان با گروه کنترل بود. با توجه به شباهت آنالیز شیمیایی سیبزمینی خام و ملاس در حوزه کربوهیدرات و بخصوص قندهای محلول و دشواری کار کردن با ملاس بدلیل غلظت بالای آن در دمای معمولی، جایگزینی از مازاد محصولات کشاورزی بجای ملاس کاربردی بنظر میرسد. بهطور کلی نتایج آزمایشات حاکی از این امر بود که جایگزینی سیبزمینی خام با ملاس کاربردی بنظر میرسد.
    کلید واژگان
    سیلاژ ذرت
    قند محلول
    ملاس
    سیبزمینی خام

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://dx.doi.org/10.22075/jvlr.2018.3239
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_3239.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182455

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب