• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی صوت و ارتعاش
    • دوره 8, شماره 16
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی صوت و ارتعاش
    • دوره 8, شماره 16
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی ساز و کار استخراج ترکیبات غذایی و دارویی با کمک فراصوت

    (ندگان)پدیدآور
    فائز, معصومهعلیان نژادی, مریمنادری, لیلا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    706.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استخراج به کمک فراصوت می‌تواند به عنوان یک فناوری نسبتا نوین، سبز و غیرمخرب در استخراج ترکیبات غذایی و طبیعی از میوه­­ها و سبزی­ها، گیاهان و ادویه­ها، دانه­های روغنی و میکروارگانیسم­ها به‌کار گرفته شود. در این مقاله سازوکار حاکم بر استخراج با کمک فراصوت مورد بررسی قرار گرفته است. فراصوت با استفاده از سازوکارهای ریزکردن، فرسایش، ایجاد شکاف، تغییر شکل غشاء سلول، ایجاد نیروی برشی و ایجاد دمای بالا می­تواند بر روی فرایند استخراج تأثیر بگذارد. در واقع اساس تمام این سازوکارها ورود امواج صوتی در داخل حلال، نوسانات سیال، ایجاد حباب، رمبش[i] حباب و ایجاد فشار و حرارت است. شوک ناشی از رمبش حباب می­تواند باعث برخورد ذرات جامد و ریز شدن آنها و یا ایجاد شکاف در غشا سلولی و ایجاد میکرو جریان شود. با توجه به مطالب فوق استخراج با کمک فراصوت دارای مزایایی مثل افزایش جرم منتقل شده، نفوذ بهتر حلال، نیاز کمتر به حلال، کاهش خطرات شیمیایی و فیزیکی، سازگاری با محیط زیست، استخراج در دمای پایین، زمان استخراج کمتر و بازده بالاتر، کیفیت استخراج بالاتر، نیاز به انرژی کمتر و عدم نیاز به آماده­سازی نمونه است. همچنین بررسی­ها نشان می­دهد که موفقیت استخراج با کمک فراصوت به مشخصه­های امواج فراصوت به‌کار رفته (مثل فرکانس، شدت، چرخه­کاری و تناوبی یا پیوسته بودن امواج)، مشخصه­های محلول (مثل ویسکوزیته و تنش سطحی)، خصوصیات نمونه (مثل رطوبت نمونه و اندازه ذرات)، شرایط محیطی (مثل دما و فشار) و زمان استخراج بستگی دارد. این کمیت­ها برای استخراج هر ترکیب خاص باید با استفاده از روش پاسخ سطحی به دقت بهینه­سازی شوند. [i]. Collapse
    کلید واژگان
    "استخراج سبز"
    " فراصوت"
    "محصولات طبیعی"
    "مکانیسم"
    "کاویتاسیون"
    فیزیک صوت

    شماره نشریه
    16
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    انجمن آکوستیک و ارتعاشات ایران
    Iranian Society of Acoustics and Vibration
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان
    دانشکده فیزیک -دانشگاه سمنان - سمنان - ایران
    فیزیک-دانشکده فیزیک-دانشگاه سمنان-سمنان-ایران

    شاپا
    2383-1839
    2345-623X
    URI
    http://jvs.isav.ir/article_39868.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182313

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب