استفاده از امواج فراصوت در خشک کردن مواد غذایی (مطالعه موردی: تولید چیپس سیب)
(ندگان)پدیدآور
تاج الدین, بهجترفیعی, زهرانوع مدرک
Textمقاله ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
حفظ و نگهداری محصولهای غذایی از جمله محصولهای باغی، با توجه به رشد جمعیت و کمبود مواد غذایی بسیار اهمیت دارد، و روز به روز موضوع جلوگیری از اتلاف مواد غذایی و افزایش زمان نگهداری آنها به دلیل رشد صادرات و بهدست آوردن بازارهای پایدار، بیشتر نمایان میشود. یکی از راههای جلوگیری از اتلاف مازاد محصول و افزایش طول عمر آن، تبدیل محصول خام به محصول فرآوری شده از جمله محصولهای خشک است. مزایای تولید محصولهای خشکی چون انواع تنقلات و اسنکها، علاوهبر دارا بودن ارزش غذایی بالا، حجم و فضای کم این مواد نسبت به مواد خام اولیه است که درنتیجه میتوان از آنها در موارد متعددی چون سفرهای هوایی، سفرهای فضایی و مواقع جنگ استفاده کرد. با توجه به این که امروزه از امواج فراصوت به عنوان کمک فرایند در کنار سایر فرایندهای مواد غذایی از جمله فرایند خشک کردن استفاده میشود؛ این مقاله به کاربرد امواج فراصوت در خشک کردن مواد غذایی و تأثیر آن به عنوان یک روش غیرتخریبی در بهبود کیفیت فرآوردههای خشک، میپردازد و به عنوان مثال، فرایند تولید چیپس سیب را با استفاده از پیشتیمار فراصوت بررسی میکند.
کلید واژگان
امواج فراصوتخشک کردن
صنایع تبدیلی
کیفیت
آلتراسونیک
شماره نشریه
14تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
انجمن آکوستیک و ارتعاشات ایرانIranian Society of Acoustics and Vibration
سازمان پدید آورنده
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیکارشناس ارشد موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی- کرج
شاپا
2383-18392345-623X




