• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل
    • دوره 23, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل
    • دوره 23, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تاثیر تیمار خرده های نی بکار رفته در لایه میانی صفحات ساندویچی بر روی خواص فیزیکی و مکانیکی

    (ندگان)پدیدآور
    ناظریان, مرتضیمعظمی, وحیدفرخپیام, سعیدرضامحبی گرگری, رحیم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    796.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: فاکتورهای بسیاری هم چون دانسیته ماده اولیه و محصول نهایی، نوع گونه چوبی و غیره می‌تواند بر روی خواص مختلف صفحات ساندویچی تاثیر داشته باشد. در این پژوهش، اثر تیمار خرده­های نی بکار رفته در لایه میانی پانل ساندویچی (بدون تیمار، تیمار حرارتی و آب جوش)، زمان بسته شدن دهانه پرس در دو سطح (5 میلی­متر بر ثانیه و 9 میلی­متر بر ثانیه) و نسبت وزنی پودر پوسته میوه بادام به رزین ملامین­اوره فرم­آلدئید در سه سطح (3:97، 18:82 و33:67) در خط چسب بر روی بعضی از خواص فیزیکی و مکانیکی پانل ساندویچی بر اساس استاندارد ASTM مورد ارزیابی قرار گرفته است. مواد و روش ها: از ذرات نی با رطوبت 7 درصد در لایه مغزی پانل ساندویچ استفاده شد. ساخت تخته ها در دو مرحله: تولید مغزی تخته و روکش کردن تخته از گونه نراد انجام گرفت. چسب UF و MF با نسبت وزنی 50:50 مورد استفاده قرار گرفت. پس از چسب زنی و تشکیل کیک، خرده چوب ها­ به پرس منتقل شدند. حرارت، زمان و میزان فشار اعمال شده توسط پرس به ترتیب 180ºC ، min 12 وkg cm-230 بود. پس از ساخت لایه مغزی و مالیدن رزین بر­روی سطوح لایی­ها رویی و زیرین، لایه مغزی در بین لایی­ها مونتاژ شده و تحت شرایطºC150، زمان s120 و فشارkg cm-2 2/0 پرس شدند. بعد از پاک­بری، آزمون های تعیین مدول گسیختگی ،مقاومت چسبندگی داخلی، مقاومت در برابر بیرون آوردن محوری پیچ و میخ و جذب آب تخته ها انجام ‌گردید. نتایج مورد تجزیه ‌و تحلیل آماری قرار گرفتند.از آزمون چند دامنه دانکن برای مقایسه میانگین­ها استفاده شده است. یافته ها: پانل‌هایی که لایه مغزی آنها از خرده­های تیمار آب جوش و سرعت بسته شدن پرس mm/s 5 ساخته شدند، دارای بیش­ترین مقاومت خمشی (N/mm2 6/15)، ظرفیت نگه­داری پیچ (N/mm 32/136)، میخ (N/mm 01/14) و چسبندگی داخلی (N/mm2 26/0) و چسبندگی داخلی بعد غوطه­وری در آب جوش (2N/mm 16/0) داشته‌اند. نتیجه گیری: نسبت پودر پوسته میوه بادام به رزین اوره فرمآلدئید تأثیر معنی­داری بر روی ظرفیت تحمل پیچ و میخ، چسبندگی داخلی خشک و بعد از آب جوش، واکشیدگی ضخامتی و جذب آب نمی­گذارد، اما بطور معنی‌داری مقاومت خمشی تخته را تحت تاثیر قرار می‌دهد. علاوه بر آن، تیمار خرده­های لایه میانی و سرعت بسته شدن دهانه پرس تأثیر معنی­داری بر روی تمامی خواص فیزیکی و مکانیکی داشته است. نتایج حاصل از طیف­های FT_IR بدست آمده نشان داد که تیمار آب جوش باعث افزایش تعداد پیوند هیدروژنی می­شود. تصاویر ماکروسکوپی نیز نشان می­دهند که تیمار آب جوش بهترین سطح جهت اتصال مطلوب را ایجاد می­کند.
    کلید واژگان
    پانل ساندویچ
    ظرفیت نگه‌داری پیچ و میخ
    چسبندگی داخلی
    پودر پوسته میوه بادام
    علوم و فنآوری چوب و کاغذ

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences
    سازمان پدید آورنده
    هیات علمی
    دانشگاه زابل
    هیات علمی دانشگاه زابل
    مربی

    شاپا
    2322-2077
    2322-2786
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/jwfst.2016.3097
    http://jwfst.gau.ac.ir/article_3097.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/181636

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب