بهبود ویژگیهای مقاومتی خمیرکاغذ شیمیایی مکانیکی با استفاده از نرمههای سلولزی کاتیونی
(ندگان)پدیدآور
نصیری مری, سیده عاطفهرسالتی, حسینافرا, الیاساسدپور اتوئی, قاسمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
برای افزایش ماندگاری مواد پرکننده و نرمههای سلولزی در کاغذ معمولاً از مواد کمکنگهدارنده پلیمری کاتیونی استفاده میگردد، ولی با افزایش ماندگاری پرکننده در کاغذ، مقاومتهای مکانیکی کاغذ به دلیل افت پیوند بین الیاف کاهش مییابد. در این تحقیق ضمن تهیه نرمههای سلولزی کاتیونی شده به عنوان کمکنگهدارنده، تأثیر استفاده آن نیز بر ماندگاری الیاف خمیر کاغذ و ویژگیهای کاغذ در مقایسه با رایجترین کمکنگهدارنده موجود یعنی پلیاکریلآمید کاتیونی مورد بررسی قرار گرفت. نرمههای سلولزی از پالایش گسترده( 40000 دور پالایش) خمیر کاغذ کرافت رنگبری شده سوزنیبرگان تولید شده از شرکت یو- ایلیمسک کشور روسیه تا درجه روانی حدود 50 میلیلیتر استاندارد کانادایی پس از عبور از غربال 200 بدست آمد. نرمههای سلولزی کاتیونی با استفاده از نمک استر آمینی کاتیونی تهیه شد. کاتیونی شدن نرمههای سلولزی نیز بوسیله نتایج طیف FTIR، تعیین درصد نیتروژن نرمه کاتیونی به روش کجلدال و ارزیابی پتانسیل زتا اثبات گردید. تأثیر سطوح مختلف مصرف نرمههای سلولزی کاتیونی( 3/0، 9/0 و 5/1 درصد بر پایه وزن خشک) در مقایسه با پلیاکریلآمید کاتیونی(1/0، 2/0 و 3/0 درصد بر پایه وزن خشک) بر ماندگاری و ویژگیهای خمیرکاغذ CMP بررسی گردید. نتایج حاصل حاکی از آن است که استفاده از نرمههای سلولزی کاتیونی، در مقایسه با پلیاکریلآمید کاتیونی، مقاومتهای مکانیکی کاغذ افزایش بیشتری ایجاد شده است. بعلاوه، کاربرد همزمان نرمههای سلولزی کاتیونی و پلیاکریلآمید کاتیونی، اثر هم افزایی داشته است و موجب بهبود بیشتر این مقاومتها شده است.
کلید واژگان
نرمههای سلولزی کاتیونیخواص مقاومتی کاغذ
نمک استر آمینی کاتیونی
FTIR
پتانسیل زتا
علوم و فنآوری چوب و کاغذ
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences
سازمان پدید آورنده
فارغ تحصیلاستاد راهنما
استاد مشاور
استاد مشاور
شاپا
2322-20772322-2786




