• ورود به سامانه
      مشاهده مورد 
      •   صفحهٔ اصلی
      • نشریات فارسی
      • پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل
      • دوره 22, شماره 2
      • مشاهده مورد
      •   صفحهٔ اصلی
      • نشریات فارسی
      • پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل
      • دوره 22, شماره 2
      • مشاهده مورد
      JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

      تهیه نقشه تیپ‌ ماده سوختنی در مقیاس محلی و پیش‌بینی رفتار آتش سطحی با استفاده از FARSITE (مطالعه موردی: جنگل توشی- سیاهکل)

      (ندگان)پدیدآور
      جهدی, رقیهدرویش صفت, علی اصغراعتماد, وحید
      Thumbnail
      دریافت مدرک مشاهده
      FullText
      اندازه فایل: 
      465.9کیلوبایت
      نوع فايل (MIME): 
      PDF
      نوع مدرک
      Text
      مقاله پژوهشی
      زبان مدرک
      فارسی
      نمایش کامل رکورد
      چکیده
      جنگلهای شمال ایران در معرض افزایش آتش سوزیها در سالهای اخیر بوده است. سطح و شدت این آتش سوزیها به میزان زیادی وابسته به تیپ مواد سوختنی و تغییرپذیری مکانی آن در یک سیمای سرزمین است. توسعه روشهای دقیق برای ارزیابی مشخصات ماده سوختنی و پیشبینی احتمال وقوع آتش سوزیها در سیماهای سرزمین ناهمگن برای مدیریت و پیشگیری آتش سوزی بسیار مهم است. اهداف این مطالعه، تهیه نقشه تیپ ماده سوختنی در مقیاس محلی و شبیه سازی رفتار آتش آنها است. گستره مکانی تیپهای ماده سوختنی مختلف جنگل توشی در سیاهکل با توپوگرافی و پوشش گیاهی ناهمگن، با استفاده از پیمایش زمینی تعیین شد. با استفاده از قابلیتهای پایگاه داده مکانی GIS، شبیه ساز سطح آتش FARSITE برای مدل سازی گسترش و رفتار بالقوه آتش‌سوزی سطحی استفاده شد. چهار تیپ ماده سوختنی مختلف (علفزار، علف-‌ درختچه‌زار، جنگل طبیعی و جنگلکاری) در منطقه مورد مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. تیپ‌های ماده سوختنی توسعه یافته با نمونه برداری زمینی و داده جمع آوری شده در شبیه‌سازFARSITE وارد شد. نتایج شبیه سازی نشان داد که تیپ ماده سوختنی برای درختچه زارها و جنگلهای طبیعی بلندترین طول شعله، زیادترین شدت خط آتش و بیشترین انتشار گرما در واحد سطح را ارائه کرد. تیپ ماده سوختنی برای علفزارها سریعترین نرخ گسترش سطحی و مدل ماده سوختنی برای جنگلکاری شدت آتش کمتر را ارائه کرد. این نقشه های رفتار آتش محصول نهایی است که میتواند به شکل کاملاً عملیاتی توسط مسئولان محلی مدیریت آتش بدون پردازش بیشتر برای برنامه‌ریزی و اقدام پیشگیرانه موثر آتش‌‌سوزی مورد استفاده قرار گیرد.
      کلید واژگان
      تیپ ماده سوختنی
      گسترش و رفتار آتش جنگل
      شبیه‌ساز سطح آتش
      شدت آتش
      مدیریت آتش
      مدیریت جنگل

      شماره نشریه
      2
      تاریخ نشر
      2015-08-23
      1394-06-01
      ناشر
      دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
      Gorgan University Of Agricultural Sciences
      سازمان پدید آورنده
      دانشجوی دکتری جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
      استاد گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشکدة منابع طبیعی، دانشگاه تهران
      استادیار گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشکدة منابع طبیعی، دانشگاه تهران

      شاپا
      2322-2077
      2322-2786
      URI
      http://jwfst.gau.ac.ir/article_2437.html
      https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/181597

      مرور

      همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

      حساب من

      ورود به سامانهثبت نام

      تازه ترین ها

      تازه ترین مدارک
      © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
      تماس با ما | ارسال بازخورد
      قدرت یافته توسطسیناوب