اثر تیمار حرارتی با روغن کلزا بر مقاومت به پوسیدگی چوب صنوبر دلتوئیدس
(ندگان)پدیدآور
چهره, فاضلماستری فراهانی, محمدرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق مقاومت به پوسیدگی برون چوب صنوبر دلتوئیدس تیمار حرارتی شده در هوای محیط و روغن کلزا مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور نمونههایی از چوب صنوبر با ابعاد 19×19×19 میلیمتر بر طبق استاندارد D 1413 ASTM تهیه شدند. تیمار حرارتی در دمای 180، 200 و220 درجه سانتیگراد و در مدت 2 و 4 ساعت در هوای محیط و روغن کلزا انجام شد. سپس کاهش حجم نمونهها اندازهگیری شد. نمونههای آزمایشی به مدت 12 هفته در معرض قارچ عامل پوسیدگی قهوهای (Coniophora puteana) و قارچ عامل پوسیدگی سفید (Trametes versicolor) قرار گرفتند و سپس کاهش وزن و مقدار رطوبت نمونهها محاسبه شد. نتایج نشان داد که تیمار حرارتی مقاومت به پوسیدگی چوب صنوبر را بهبود داده است. با افزایش دما و زمان تیمار، مقاومت به پوسیدگی نیز افزایش یافت. به طوری که تیمار حراتی با روغن کلزا در دمای 220 درجه سانتیگراد و زمان 4 ساعت، 5/91 درصد و 6/90 درصد به ترتیب مقاومت به پوسیدگی در برابر قارچ C. puteana و T. versicolor، را بهبود داد. همچنین نتایج نشان داد که تیمار حراتی با روغن کلزا، در مقایسه با تیمار حرارتی در هوای محیط، عملکرد بهتری در بهبود مقاومت به پوسیدگی چوب صنوبر داشت.
کلید واژگان
تیمار حرارتیروغن کلزا
پوسیدگی
Coniophora puteana
Trametes versicolor
علوم و فنآوری چوب و کاغذ
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences
سازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانعضو هیئت علمی/دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
2322-20772322-2786




