اثر تیمار حرارتی با روغن کلزا بر ثبات ابعادی چوب صنوبر دلتوئیدس
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف اصلی این مطالعه تعیین اثر تیمار حرارتی چوب صنوبر دلتوئیدس با روغن کلزا، بر روی ثبات ابعادی آن بود. برای این منظور، نمونههای بدون عیب از برون چوب صنوبر دلتوئیدس با ابعاد 2×2×2 سانتیمتر تهیه شدند. تیمار حرارتی نمونههای صنوبر با استفاده از دایجستر محتوی روغن کلزا در دماهای 180، 200 و 220 درجه سانتیگراد و دو زمان 2 و 4 ساعت انجام پذیرفت. تغییرات وزن و حجم نمونهها در اثر تیمار حرارتی در روغن اندازهگیری شد. نمونههای تیمار حرارتی شده و تیمار حرارتی نشده (شاهد) برای مدت 5 روز در آب غوطهور شدند، سپس میزان جذب آب و تغییرات ابعادی آنها اندازهگیری شد. وزن نمونههای تیمار حرارتی شده، افزایش و حجم آنها کاهش یافت. بین کاهش حجم نمونهها و افزایش زمان و دمای تیمار رابطه خطی برقرار بود. تیمار حرارتی با روغن کلزا سبب بهبود ثبات ابعاد چوب صنوبر شد. با افزایش دما و زمان تیمار، اثر ضدواکشیدگی (ASE) افزایش یافت، بهطوریکه در دمای 220 درجه سانتیگراد و زمان 4 ساعت، میزان ASE، 69 درصد بود. جذب آب نمونههای تیمار حرارتی شده کاهش یافت، بهطوریکه جذب آب نمونههای تیمار شده در دمای 220 درجه سانتیگراد و زمان 4 ساعت، 7/135 درصد کمتر از نمونههای شاهد بود.
کلید واژگان
تیمار حرارتیروغن کلزا
صنوبر دلتوئیدس
ثبات ابعادی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-08-221391-06-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences
شاپا
2322-20772322-2786




