• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی فاکتورهای پرس بر پسماند فشردگی چوب پالونیای اصلاح شده با رزین فنل فرمآلدئید پس از غوطه‌وری در آب

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    197.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پالونیا از گونه‌های تندرشدی است که در سال‌های اخیر استفاده از آن برای تأمین نیاز صنعت چوب کشور مورد توجه قرار­ گرفته ­است. از آن‌جایی که کاربرد این گونه به‌علت دانسیته کم محدود می­باشد، بنابراین فشار و افزایش دانسیته از روش­های موثر برای اصلاح آن است. به‌این منظور گرده‌بینه­های پالونیا از جنگل شصت‌کلاته تهیه گردیدند و به بلوک­هایی به ابعاد 60×20×20 میلی‌متر تبدیل شدند. عوامل متغیر آزمایش، فاکتورهای مؤثر در فرآیند فشرده­سازی چوب شامل تیمار شیمیایی، جهت و درصد فشردگی، زمان و دما پرس بودند. قبل از فشرده­سازی، نمونه­ها با رزین فنل‌فرمآلدئید- غلظت 10 درصد- اشباع شدند. پس از اشباع، نمونه­ها با فرآیند پرس گرم در دو جهت شعاعی و مماسی، سه سطح فشردگی اسمی 30 درصد، 40 درصد و50 درصد، دو بازه دمایی 170 و 190 درجه سانتی‌گراد و در دو سطح زمان پرس 8 و 12 دقیقه فشرده شدند. فشردگی نهایی هر یک از نمونه­ها پس از 24 ساعت غوطه­وری در آب تعیین گردید. بررسی نتایج نشان داد که در جهت شعاعی با افزایش درصد فشردگی و زمان پرس میزان فشردگی نهائی افزایش می­یابد. اما اثر دما پرس معنی­دار نگردید. نتایج نشان داد که اثر جهت و درصد فشردگی و زمان پرس معنی­دار شدند. نمونه­ها در جهت شعاعی و درصد فشردگی 50 و زمان پرس 12 دقیقه منجر به افزایش فشردگی نهایی در نمونه­های تیمار شده گردید.

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2012-02-20
    1390-12-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences

    شاپا
    2322-2077
    2322-2786
    URI
    http://jwfst.gau.ac.ir/article_788.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/181434

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب