• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تولید خمیر کاغذ سودا و سودا- آنتراکینون از کل ساقه کنف

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    264.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این پژوهش با هدف بررسی تولید خمیرهای ‌کاغذ‌سودا و سودا- آنتراکینون از کل ساقه کنف رقم 36V انجام گرفته است. به‌این منظور ویژگی‌های بیومتریک الیاف پوست و مغز کنف، همچنین، ویژگی‌های خمیرکاغذ و کاغذ حاصل از فرآیند‌های سودا و سودا- آنتراکینون در چهار غلظت هیدروکسید سدیم 25، 30، 35 و 40 گرم در لیتر مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج خمیر‌سازی نشان داد که در هر دو فرآیند سودا و سودا- آنتراکینون، بازده و عدد کاپای خمیرهای ‌کاغذ‌ حاصل با افزایش غلظت هیدروکسید سدیم کاهش می‌یابد و در غلظت‌های بیشتر افت بازده شدید‌تر است. شیب کاهش بازده در فرآیند سودا- آنتراکینون کمتر از سودا بود. در غلظت‌های مشابه، عدد کاپای خمیر‌های ‌کاغذ سودا- آنتراکینون کمتر از سودا و اما در عدد کاپا‌ تقریباً برابر بازده خمیرهای ‌کاغذ‌ سودا- آنتراکینون بیشتر از خمیر‌کاغذ سودا بود. با تجزیه و تحلیل آماری، مشخص شد که اثرات مستقل و متقابل نوع فرآیند و غلظت هیدروکسید سدیم بر روی بازده و عدد کاپا، در سطح 1 درصد معنی‌دار بوده است. نتایج ویژگی‌های فیزیکی و مقاومتی کاغذ‌های دست‌ساز نشان داد که دانسیته کاغذ‌های حاصل از خمیرکاغذ سودا- آنتراکینون بیشتر از خمیرکاغذ سودا است، اما جدول تجزیه واریانس این اختلاف را معنی‌دار نشان نداد. خمیر‌کاغذ سودا- آنتراکینون در هر دو حالت پالایش شده و پالایش نشده مقاومت‌های مکانیکی بیشتری نسبت به خمیر‌کاغذ سودا دارد و برای مقاومت کششی در سطح 1 درصد و مقاومت به ترکیدن و مقاومت به پارگی در سطح 5 درصد اختلاف معنی‌دار آماری مشاهده شد. از آن‌‌جا که ویژگی‌ای خمیر‌کاغذ‌‌ها در عدد کاپای تقریباً برابر ارزیابی شدند، بنابراین بین درجه روشنی کاغذ‌های حاصل از این دو فرآیند، اختلاف معنی‌دار آماری مشاهده نشد.

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2012-02-20
    1390-12-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences

    شاپا
    2322-2077
    2322-2786
    URI
    http://jwfst.gau.ac.ir/article_785.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/181431

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب