مقایسه ریخت شناسی الیاف و ترکیبا ت شیمیایی اجزاء کلش برنج
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بررسی ساختار بخشهای متفاوت ماده اولیه گامی در راستای فرآوری مناسبتر آن میباشد. این پژوهش با هدف بررسی ویژگیهای ریختشناسی الیاف و ترکیبات شیمیایی اجزاء ساقه برنج(Oryza sativa L) در ارتفاعات متفاوت ساقه شامل میانبندهای بالا، وسط و پایین، برگها و گرهها بهطور مجزا و همچنین مخلوط آنها انجام گرفت. الیاف اجزا کلش برنج با استفاده از روش فرانکلین جداسازی و درصد ترکیبات شیمیایی براساس استانداردهای مربوطه آییننامه تاپی اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که طول، قطر و ضخامت دیواره سلولی الیاف از میانبند پایین به بالا کم گردید. بیشترین قطر و ضخامت دیواره سلولی الیاف مربوط به گرهها بود. مقادیر خاکستر، مواد استخراجی (قابل حل در استن)، لیگنین و سلولز برگ در مقایسه با دیگر اجزای ساقه بیشتر بوده و درصد خاکستر و مواد استخراجی در ساقه از پایین به بالا افزایش ولی مقادیر سلولز و لیگنین در ساقه از پایین به بالا کاهش داشت. نتایج بهدست آمده از این بررسی نشانگر آن است که میانبندهای ساقهی برنج به لحاظ بلندتر بودن میانگین طول الیاف و دارا بودن مواد استخراجی، خاکستر و لیگنین کمتر نسبت به برگها برتر بوده و بنابراین برای خمیرکاغذسازی مناسبتر خواهند بود. بنابراین در شیوههای آمادهسازی مواد اولیه مورد استفاده خمیرکاغذ باید سعی شود تا قسمتهای نامناسبتر کلش برنج نظیر برگ و گرهها را به طریقی حذف نمود.
کلید واژگان
ساقه برنجریخت شناسی الیاف
ترکیبات شیمیایی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2012-01-211390-11-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences
شاپا
2322-20772322-2786




