• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های زراعی در حاشیه کویر
    • دوره 13, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های زراعی در حاشیه کویر
    • دوره 13, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر محلول‌پاشی متانول برصفات زراعی و مورفو‌فیزیولوژیک آفتابگردان روغنی (Helianthus annuusL.) تحت شرایط تنش قطع آبیاری

    (ندگان)پدیدآور
    حقی نژاد, ندااویسی, میثمنصری, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    390.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به­منظور بررسی اثر محلول­پاشی متانول بر صفات زراعی و مورفو­فیزیولوژیک آفتابگردان روغنی تحت شرایط تنش شرایط قطع آبیاری، تحقیقی به­صورت کرت خرد شده (اسپلیت پلات) در قالب طرح آماری بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1391 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین (پیشوا) اجرا شد. عامل اصلی در این آزمایش قطع آبیاری و عامل فرعی متانول بود. تیمار قطع آبیاری در سه سطح عدم تنش (شاهد)، تنش در مرحله گل­دهی، تنش در مرحله پر شدن دانه در تیمار­های اصلی و تیمار محلول­پاشی متانول در چهار سطح شاهد، 10، 20، 30 درصد حجمی در تیمار­های فرعی قرار­گرفتند. زمان محلول­پاشی در سه مرحله هشت برگی، 15 و 30روز بعد از اولین محلول‌پاشی انجام گرفت. نتایج نشان دادند که اثرات ساده قطع آبیاری و محلول­پاشی متانول و اثرات متقابل آن­ها بر عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، وزن هزار دانه، قطر طبق و هدایت الکتریکی در سطح یک و پنج درصد معنی­دار شدند. حداکثر عملکرد دانه به­عنوان مهم­ترین صفت مورد بررسی از تیمار عدم تنش و محلول­پاشی متانول 20 درصد حجمی به­میزان 667/3205 کیلو­گرم در هکتار به­دست آمد و کم­ترین عملکرد دانه متعلق به تیمار تنش در مرحله پر شدن دانه و عدم محلول­پاشی متانول به­میزان 371/1648 کیلو­گرم در هکتار بود.
    کلید واژگان
    آفتابگردان
    قطع آبیاری
    متانول
    عملکرد دانه
    اجزای عملکرد
    هدایت الکتریکی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-11-22
    1397-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین
    سازمان پدید آورنده
    گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین- ایران
    مرکز تحقیقات فنآوری‌های نوین تولید غذای سالم، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین- تهران- ایران
    مرکز تحقیقات فنآوری‌های نوین تولید غذای سالم، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین- تهران- ایران

    URI
    http://kavir.iauvaramin.ac.ir/article_541050.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/179293

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب