شناسایی موانع تولید محصولات ارگانیک از دیدگاه کشاورزان استان قزوین
(ندگان)پدیدآور
معینزاده, فاطمهلشگرآرا, فرهادامیدی نجفآبادی, مریمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
طی سالهای اخیر گسترش تکنولوژی و افزایش مصرف افزودنیها، آفتکشها و آنتی بیوتیکها در تولید و نگهداری مواد غذایی، اثرات سوء و انکارناپذیری بر سلامت انسانها داشته است. تاکنون راهکارهای متفاوتی برای حل مشکلات کشاورزی مرسوم، مطرح گردید که میتوان به کشاورزی ارگانیک اشاره نمود. این پژوهش از نوع کاربردی و بهروش تحلیل عاملی اکتشافی میباشد، از نظر فرآیند اجرای پژوهش کمی و براساس منطق اجرای پژوهش قیاسی است همچنین به لحاظ زمان انجام پژوهش طولی گذشتهنگر میباشد. جامعه آماری این تحقیق، شامل کلیه کشاورزان ارگانیک کار استان قزوین بودند که با توجه به محدودبودن جامعه آماری (173=N)، بهصورت سرشماری مورد مطالعه قرارگرفتند. برای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه استفاده شد که روایی آن توسط استاد راهنما و مشاور، تأیید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر با 76/0 محاسبه گردید. با توجه بهنتایج این تحقیق، موانع تولید محصولات ارگانیک براساس اهمیتشان از دیدگاه کشاورزان به پنج دسته تقسیم میشوند که بهترتیب عبارت است از: موانع اطلاعرسانی، موانع مالی، موانع زیست محیطی، موانع حمایتی و موانع نگرشی طبقهبندی شدند که در مجموع حدود 66 درصد واریانس موانع تولید محصولات ارگانیک را تبیین نمودند.
کلید واژگان
مشکلات تولیدمحصولات ارگانیک
کشاورزی ارگانیک و استان قزوین
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامینسازمان پدید آورنده
گروه ترویج و آموزش، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.دانشیار گروه ترویج و آموزش، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
دانشیار گروه ترویج و آموزش، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.




