مروری بر اهمیت وتاثیر کودهای آلی در زراعت زعفران (Crocus sativus L.)
(ندگان)پدیدآور
منعمی زاده, زهراقاسمی, محسنصدرآبادی حقیقی, رضا
نوع مدرک
Textعلمی ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زعفران(Crocus sativus L.) گرانترین محصول کشاورزی و دارویی است و فراهمی تعادل عناصر غـذایی نقـش بسـیار مهمـی در گل انگیزی و بهبود رشد بنههای آن ایفاء میکند. مصرف کودهای آلی علاوه بر کاهش آلودگیهای زیست محیطی و حفظ تنوع زیستی خاک، بهدلیل آزادسازی تدریجی عناصـر غـذایی نقش مثبتی بر بهبود خصوصیات رشدی و عملکرد این گیاه دارد. با توجه به اهمیت اثر مدیریت حاصلخیزی خـاک بـر عملکـرد گـل این گیاه ارزشمند، مطالعات فراوانی درمورد موضوعات کودی و تغذیهای آن انجام شده است. در این نوشتار سعی شده است با نگاهی به پژوهشهای کودی و تغذیهای زعفران در گذشته و حال حاضر، مطالعه جامعی در خصوص بررسی اثرات کوتاه مدت و طولانی مدت سطوح مختلف کودهای آلی و دامی بر عملکرد، وضعیت رشد بنهها و عملکرد زعفران صورت پذیرد. آنچه در این پژوهش سعی در دستیابی به آن را داریم جمعبندی توصیههای کودی مناسب متشکل از انواع مرسوم و جدید منابع کودی است که مبتنی بر پژوهشهای انجام شده به منظور اعمال مدیریت پایدار منابع زیستی و اقتصادی ایران باشد. از آنجـا کـه در منـاطق کاشـت زعفران بویژه در ایران معمولاً محتوی ذخیره رطوبتی خاک نسبتاً پایین است و تنش رطوبتی رخ میدهد، میتوان از طریـق مصـرف کـود دامی باعث بهبود ذخیره رطوبتی خاک و کـارایی مصـرف نهادهها شده و عملکرد را بهبود بخشید و با تولید زعفرانی سالم و ارگانیک در بازار جهانی، سهم کشور را در این تجارت عظیم افزایش داد.
کلید واژگان
زعفرانتنش رطوبتی
کود دامی
کود شیمیایی
کشاورزی پایدار
مدیریت کودی و تغذیهای
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات خاک و آبسازمان پدید آورنده
دانشجوی ارشداستادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد.
استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
شاپا
2345-62052588-5391



