• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مدیریت اراضی
    • 4.1, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مدیریت اراضی
    • 4.1, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر اهمیت وتاثیر کودهای آلی در زراعت زعفران (Crocus sativus L.)

    (ندگان)پدیدآور
    منعمی زاده, زهراقاسمی, محسنصدرآبادی حقیقی, رضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    علمی ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زعفران(Crocus sativus L.) گران­ترین محصول کشاورزی و دارویی است و فراهمی تعادل عناصر غـذایی نقـش بسـیار مهمـی در گل انگیزی و بهبود رشد بنه­های آن ایفاء می­کند. مصرف کودهای آلی علاوه بر کاهش آلودگی­های زیست محیطی و حفظ تنوع زیستی خاک، به­دلیل آزادسازی تدریجی عناصـر غـذایی نقش مثبتی بر بهبود خصوصیات رشدی و عملکرد این گیاه دارد. با توجه به اهمیت اثر مدیریت حاصلخیزی خـاک بـر عملکـرد گـل این گیاه ارزشمند، مطالعات فراوانی درمورد موضوعات کودی و تغذیه­ای آن انجام شده است. در این نوشتار سعی شده است با نگاهی به پژوهش­های کودی و تغذیه­ای زعفران در گذشته و حال حاضر، مطالعه جامعی در خصوص بررسی اثرات کوتاه مدت و طولانی مدت سطوح مختلف کودهای آلی و دامی بر عملکرد، وضعیت رشد بنه­ها و عملکرد زعفران صورت پذیرد. آنچه در این پژوهش سعی در دستیابی به آن را داریم جمع­بندی توصیه­های کودی مناسب متشکل از انواع مرسوم و جدید منابع کودی است که مبتنی بر پژوهش­های انجام شده به منظور اعمال مدیریت پایدار منابع زیستی و اقتصادی ایران باشد. از آنجـا کـه در منـاطق کاشـت زعفران بویژه در ایران معمولاً محتوی ذخیره رطوبتی خاک نسبتاً پایین است و تنش رطوبتی رخ می­دهد، می­توان از طریـق مصـرف کـود دامی باعث بهبود ذخیره رطوبتی خاک و کـارایی مصـرف نهاده­ها شده و عملکرد را بهبود بخشید و با تولید زعفرانی سالم و ارگانیک در بازار جهانی، سهم کشور را در این تجارت عظیم افزایش داد.
    کلید واژگان
    زعفران
    تنش رطوبتی
    کود دامی
    کود شیمیایی
    کشاورزی پایدار
    مدیریت کودی و تغذیه‌ای

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات خاک و آب
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی ارشد
    استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد.
    استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

    شاپا
    2345-6205
    2588-5391
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/lmj.2016.115844
    https://lmj.areeo.ac.ir/article_115844.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/175577

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب