بررسی خواص مکانیکی دانه برخی ارقام متداول گندم تحت آزمون خمش
(ندگان)پدیدآور
کانیاوی, ناصرایمانیان, کمالعسکری اصلی ارده, عزت الهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
صدمات مکانیکی در محصولات کشاورزی پدیدهای است که شرایط را برای ایجاد ضایعات فراهم میسازد. بر این اساس شناسایی شرایط و عواملی که بر وقوع صدمات مکانیکی (تخریب) در محصولات کشاورزی مؤثرند نهایتاً به کاهش ضایعات در این بخش منجر خواهد شد. طی این پژوهش، با انجام آزمون خمش بر روی دانه گندم، پارامترهای استحکام خمشی، بیشینه تنش خمشی، چغرمگی ومدول الاستیسیته در چند رقم متداول گندم (سه رقم به نامهای آذر2، MV و سبلان) ودر سطوح محتوی رطوبتی (12،15،18 و 21 درصد بر مبنای وزن تر) مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین استحکام خمشی مربوط به رقم آذر2 در رطوبت w.b.12% بامقدار91/978 نیوتن و کمترین استحکام خمشی مربوط به رقم سبلان دررطوبت w.b. 21% با مقدار 23/892 نیوتن میباشد. بیشترین میانگین تنش خمشی مربوط به رقم آذر2 در رطوبت %12 با مقدار(26/982 مگاپاسکال) و کمترین میانگین تنش خمشی مربوط به رقم سبلان در رطوبت w.b. 21% با مقدار(7/11 مگاپاسکال) بدست آمد. بیشترین میانگین مدول الاستیسیته مربوط به رقم سبلان در رطوبتw.b. 12% با مقدار(72/714 مگاپاسکال) و کمترین میانگین مدول الاستیسیته مربوط به رقم 17 MV در رطوبت w.b. 21% با مقدار(10/894 مگاپاسکال) بدست آمد.
کلید واژگان
آزمون خمشمدول الاستیسیته
چغرمگی
تنش خمشی
استحکام خمشی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01
ناشر
دانشگاه ارومیهسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلیدانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی




