ارزیابی میزان شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی اسینتوباکتر بومانی جداسازی شده از تخم مرغ بومی و صنعتی
(ندگان)پدیدآور
حصیری, زهرارحیمی, ابراهیمممتاز, حسنروح افزا, آرماننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گونههای اسینتوباکتر دارای انتشار وسیعی بوده و همچنین فرضیاتی در خصوص انتقال این باکتری از مواد غذایی به انسان نیز وجود دارد. تخم مرغ همواره در زمره پرمصرفترین و غنیترین منابع غذایی بشر بشمار میرود. این مطالعه، به منظور ارزیابی شیوع و مقاومت آنتیبیوتیکی اسینتوباکتر بومانی در تخم مرغ بومی و صنعتی انجام شد. در این راستا، مجموع 100 نمونه تخم مرغ بومی و صنعتی از شهرستانهای استان چهار محال و بختیاری جمعآوری شد. از پوسته و محتویات آنها جمعا 200 نمونه تهیه و مطابق روش استاندارد، پس از کشت در محیطهای اختصاصی از نظر حضور اسینتوباکتر بومانی مورد بررسی قرار گرفتند. کلنیهای مشکوک بمنظور تعیین هویت قطعی تحت آزمون PCR قرار گرفتند. از 200 نمونه پوست و محتویات تخم مرغ، 2 نمونه (1 درصد) آلوده به اسینتوباکتر بومانی تشخیص داده شدند. پس از انجام تست آنتیبیوگرام مشخص شد که هر دو نمونه مورد آزمون نسبت به آنتیبیوتیکهای تتراسایکلین و جنتامایسین مقاوم، نسبت به تری متوپریم سیپروفلوکساسین یک نمونه مقاوم و یک نمونه نیمه حساس و نسبت به کاربنسیلین یک نمونه حساس و یک نمونه نیمه حساس بودند. بر اساس شواهد موجود، آلودگی تخم مرغ به اسینتوباکتر بومانی عمدتا از طریق عوامل محیطی و آلودگیهای ثانویه رخ میدهد. عدم توجه به نکات لازم در طول پروسه تولید، عرضه، نگهداری و مصرف تخم مرغ میتواند منجر به انتقال باکتری به مصرف کننده گردد. لذا بنظر می-رسد با پایش به موقع و رعایت نکات بهداشتی در کلیه مراحل فوق، میتوان از انتقال آلودگی به انسان جلوگیری بعمل آورد.
کلید واژگان
اسینتوباکتر بومانیمقاومت آنتیبیوتیکی
تخم مرغ
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
دانشگاه زابلUniversity of Zabol
سازمان پدید آورنده
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد شهرکرد، شهرکرد، ایرانگروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد شهرکرد، ایران
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد شهرکرد، شهرکرد، ایران
گروه دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران.
شاپا
2645-44912676-5004




