| dc.contributor.author | مشاک, زهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | روشنی, جواد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T23:38:49Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T23:38:49Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T23:38:49Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T23:38:49Z | |
| dc.date.issued | 2019-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-06-30 | en_US |
| dc.date.submitted | 1398-04-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مشاک, زهره, روشنی, جواد. (1398). بررسی ویژگیهای شیمیایی و میکروبی پنیر سنتی کوزهای(کوپه) استان کردستان. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی, 2(1), 67-80. doi: 10.35066/J040.2019.326 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2645-4491 | |
| dc.identifier.issn | 2676-5004 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.35066/J040.2019.326 | |
| dc.identifier.uri | http://nfvm.uoz.ac.ir/article_97350.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/159331 | |
| dc.description.abstract | پنیر کوزهای نوعی پنیر با بافت نیمه سخت و کرم رنگ است که دارای مقدار زیادی چربی و عطر و طعم تند بوده و در نواحی غرب و شمال غربی ایران به صورت سنتی تولید میشود. هدف این مطالعه بررسی شاخصهای شیمیایی و میکروبی در نمونههای پنیر کوزهای استان کردستان بود. تعداد 84 نمونه پنیر سنتی کوزهای در فصل زمستان 1397، از شهرهای سقز، بانه و سنندج به صورت تصادفی جمعآوری شد. آزمونهای شیمیایی شامل اندازهگیری ماده خشک، اسیدیته، pH، چربی، پروتئین، خاکستر، نمک، کلسیم و فسفر و آزمونهای میکروبی شامل شمارش کلیفرمها و کپک و مخمر و شناسایی میکروارگانیسمهای اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس ارئوس، سالمونلا و لیستریا مونوسیتوژنز در نمونههای پنیر کوزهای بود. میانگین ماده خشک 25/57 درصد، pH59/5، اسیدیته 69/83 درجه دورنیک، پروتئین 01/43 درصد، چربی 52/22 درصد، خاکستر 58/10 درصد، نمک 79/6 درصد، کلسیم 02/1 گرم در 100 گرم و فسفر 67/0 گرم در 100 گرم بود. آلودگی به سالمونلا و لیستریا مونوسیتوژنز در هیچ کدام از نمونهها مشاهده نشد و آلودگی به کلیفرم 2/45 درصد، اشریشیا کلی 0/31 درصد، کپک و مخمر 8/23 درصد و استافیلوکوکوس ارئوس 9/11 درصد بود. پنیر کوزهای استان کردستان سرشار از منابع پروتئین، کلسیم و فسفر بوده و ارزش غذایی بالایی دارد. اما از نظر میکروبی (استافیلوکوکوس آرئوس، کلیفرم، اشریشیا کلی وکپک و مخمر) غیرقابل قبول بوده و فرایند تولید و عرضه آن نیازمند نظارتهای بهداشتی است. تولید صنعتی پنیر کوزهای میتواند به بهبود کیفیت بهداشتی آن کمک نموده، منجر به گسترش عرضه این فراورده سودمند در ایران و سایر کشورها شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 3150 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.publisher | University of Zabol | en_US |
| dc.relation.ispartof | تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | New Findings in Veterinary Microbiology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.35066/J040.2019.326 | |
| dc.subject | پنیر کوزهای | fa_IR |
| dc.subject | استان کردستان | fa_IR |
| dc.subject | ویژگیهای شیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | ویژگیهای میکروبی | fa_IR |
| dc.title | بررسی ویژگیهای شیمیایی و میکروبی پنیر سنتی کوزهای(کوپه) استان کردستان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی کرج | fa_IR |
| dc.citation.volume | 2 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 67 | |
| dc.citation.epage | 80 | |