نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمقصودی, علیfa_IR
dc.contributor.authorسعیدی, سعیدهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T23:38:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T23:38:47Z
dc.date.available1399-07-08T23:38:47Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T23:38:47Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2018-09-03en_US
dc.date.submitted1397-06-12fa_IR
dc.identifier.citationمقصودی, علی, سعیدی, سعیده. (1397). بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره‌های اتانولی، متانولی و اتیل استات کلپوره (Teocrum polium) بر روی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از گوسفند. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی, 1(2), 47-56. doi: 10.35066/J040.2018.372fa_IR
dc.identifier.issn2645-4491
dc.identifier.issn2676-5004
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.35066/J040.2018.372
dc.identifier.urihttp://nfvm.uoz.ac.ir/article_86883.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/159316
dc.description.abstractباکتری گرم مثبت<em> استافیلوکوکوس اورئوس</em>(<em>Staphylococcus</em> <em>aureus</em>) از جمله رایج‌ترین عوامل شیوع مسمومیت‌های غذایی باکتریایی است و بین انسان و دام شایع است. بر همین اساس، هدف مطالعه حاضر جداسازی باکتری <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> از بینی گوسفندان بومی منطقه سیستان و بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیک سویه‌های جداسازی شده به آنتی‌بیوتیک‌های مرسوم بود. همچنین اثر ضد میکروبی عصاره‌های اتانولی، متانولی و اتیل استات گیاه کلپوره (<em>Teocrum</em> <em>polium</em>) بر روی سویه‌های <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> بررسی شد. برای این منظور گیاه کلپوره از منطقه سیستان جمع‌آوری گردید. تهیه عصاره به کمک دستگاه روتاری و با کمک روش تقطیر در خلاء انجام گرفت. تعداد 10 سویه باکتری <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> از بینی گوسفندان بومی منطقه سیستان به کمک روش‌های بیوشیمیایی جداسازی شد. با استفاده از روش استاندارد دیسک دیفیوژِن کربی- بائر، حساسیت سویه‌های باکتری نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های اکساسیلین، آموکسی سیلین-کلاولانیک اسید، آمپی‌سیلین، جنتامایسین، سفازولین و ونکومایسین مورد ارزیابی قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی عصاره‌ها در تیمار با عصاره‌های گیاه کلپوره با استفاده از روش رقت‌سازی در چاهک تعیین شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که هر سه عصاره اتانولی، متانولی و اتیل استات درجات متفاوتی از مهارکنندگی را بر روی 10 سویه باکتری جداسازی شده دارند. با این وجود عصاره اتیل استات گیاه کلپوره در غلظت‌های پایین‌تری خاصیت مهارکننده بر روی بیشتر سویه‌های باکتری جداسازی شده داشت. همانند خاصیت مهارکنندگی قوی‌تر عصاره اتیل استات کلپوره، این عصاره در مقایسه با عصاره‌های اتانولی و متانولی خواص کشندگی قوی‌تری نیز علیه باکتری <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> نشان داد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد عصاره اتیل استات گیاه کلپوره می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنتی‌بیوتیک‌های متداول باشد.fa_IR
dc.format.extent2941
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه زابلfa_IR
dc.publisherUniversity of Zabolen_US
dc.relation.ispartofتازه ها در میکروب شناسی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofNew Findings in Veterinary Microbiologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.35066/J040.2018.372
dc.subjectآنتی‌بیوتیکfa_IR
dc.subjectاستافیلوکوکوس اورئوسfa_IR
dc.subjectحداقل غلظت مهارکنندگیfa_IR
dc.subjectسیستانfa_IR
dc.subjectفعالیت ضد میکروبیfa_IR
dc.subjectکلپورهfa_IR
dc.titleبررسی اثرات ضد میکروبی عصاره‌های اتانولی، متانولی و اتیل استات کلپوره (Teocrum polium) بر روی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از گوسفندfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی؛ گروه بیوانفورماتیک، پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی دانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زابل، پژوهشکده زیست فناوریfa_IR
dc.citation.volume1
dc.citation.issue2
dc.citation.spage47
dc.citation.epage56


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد