نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحبیبی, سید عبدلfa_IR
dc.contributor.authorسلطانی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی وند, سهرابfa_IR
dc.contributor.authorطاهری میرقائد, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T23:38:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T23:38:47Z
dc.date.available1399-07-08T23:38:46Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T23:38:47Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2018-12-17en_US
dc.date.submitted1397-09-26fa_IR
dc.identifier.citationحبیبی, سید عبدل, سلطانی, مهدی, احمدی وند, سهراب, طاهری میرقائد, علی. (1397). بررسی خاصیت ضد باکتریایی(in vitro) برخی گیاهان دارویی بر جدایه های بیماری زای استرپتوکوکوس اینیایی. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی, 1(2), 36-46. doi: 10.35066/J040.2018.707fa_IR
dc.identifier.issn2645-4491
dc.identifier.issn2676-5004
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.35066/J040.2018.707
dc.identifier.urihttp://nfvm.uoz.ac.ir/article_85970.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/159315
dc.description.abstractاسترپتوکوکوس اینیایی عامل بیماری استرپتوکوکوزیس، یک پاتوژن زئونوز است که باعث خسارات زیادی به صنعت آبزی پروری در سراسر جهان از جمله ایران گردیده است. در مطالعه کنونی اثرات ضدباکتریایی اسانس های آویشن باغی(Thymus vulgaris)، پونه (Mentha longiflora) و زیره سیاه (Carum carvi) بر دو جدایه بیماری زای استرپتوکوکوس اینیایی با روش رقیق سازی در محیط مایع و جذب نوری در طول موج 600 نانومتر بررسی و سپس با روش دیسک با آنتی بیوتیک های اریترومایسین و انروفلوکساسین مقایسه شدند. بر اساس نتایج حداقل غلظت مهار رشد (MIC) اسانس آویشن باغی، پونه و زیره سیاه برای این باکتری به ترتیب 8/0، 8/0 و 6/1-8/0 میکرولیتر بر میلی لیتر و همچنین حداقل غلظت باکتری کشی(MBC) اسانس ها به ترتیب 8/0، 6/1 و 6/1میکرولیتر بر میلی لیتر می باشد. بعلاوه براساس نتایج جذب نوری روند رشد جدایه های باکتری با افزایش غلظت اسانس ها کاهش یافته بطوریکه در غلظت های MIC و بالاتر تقریبا رشد آنها متوقف شده است. همچنین در روش دیسک میزان قطر هاله عدم رشد ناشی از اسانس آویشن باغی بطور معنی داری بیشتر از دیگر اسانس ها و آنتی بیوتیک‌های اریترومایسین و انروفلوکساسین بود. بطور خلاصه نتایج این آزمایش بیانگر خاصیت ضد باکتری مناسب آویشن باغی بوده و پیشنهاد می‌گردد برای کنترل و درمان بیماری استرپتوکوکوزیس در مزارع قزل‌آلا ارزیابی گردد.fa_IR
dc.format.extent2941
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه زابلfa_IR
dc.publisherUniversity of Zabolen_US
dc.relation.ispartofتازه ها در میکروب شناسی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofNew Findings in Veterinary Microbiologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.35066/J040.2018.707
dc.subjectاسانس گیاهیfa_IR
dc.subjectاسترپتوکوکوزیسfa_IR
dc.subjectقزل آلاfa_IR
dc.subjectMBCfa_IR
dc.subjectMICfa_IR
dc.titleبررسی خاصیت ضد باکتریایی(in vitro) برخی گیاهان دارویی بر جدایه های بیماری زای استرپتوکوکوس اینیاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume1
dc.citation.issue2
dc.citation.spage36
dc.citation.epage46


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد