| dc.contributor.author | حبیبی, سید عبدل | fa_IR | 
| dc.contributor.author | سلطانی, مهدی | fa_IR | 
| dc.contributor.author | احمدی وند, سهراب | fa_IR | 
| dc.contributor.author | طاهری میرقائد, علی | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T23:38:46Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T23:38:47Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-08T23:38:46Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-29T23:38:47Z |  | 
| dc.date.issued | 2019-02-20 | en_US | 
| dc.date.issued | 1397-12-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2018-12-17 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1397-09-26 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | حبیبی, سید عبدل, سلطانی, مهدی, احمدی وند, سهراب, طاهری میرقائد, علی. (1397). بررسی خاصیت ضد باکتریایی(in vitro) برخی گیاهان دارویی بر جدایه های بیماری زای استرپتوکوکوس اینیایی. تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی, 1(2), 36-46. doi: 10.35066/J040.2018.707 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2645-4491 |  | 
| dc.identifier.issn | 2676-5004 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.35066/J040.2018.707 |  | 
| dc.identifier.uri | http://nfvm.uoz.ac.ir/article_85970.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/159315 |  | 
| dc.description.abstract | استرپتوکوکوس اینیایی عامل بیماری استرپتوکوکوزیس، یک پاتوژن زئونوز است که باعث خسارات زیادی به صنعت آبزی پروری در سراسر جهان از جمله ایران گردیده است. در مطالعه کنونی اثرات ضدباکتریایی اسانس های آویشن باغی(Thymus vulgaris)، پونه (Mentha longiflora) و زیره سیاه (Carum carvi) بر دو جدایه بیماری زای استرپتوکوکوس اینیایی با روش رقیق سازی در محیط مایع و جذب نوری در طول موج 600 نانومتر بررسی و سپس با روش دیسک با آنتی بیوتیک های اریترومایسین و انروفلوکساسین مقایسه شدند. بر اساس نتایج حداقل غلظت مهار رشد (MIC) اسانس آویشن باغی، پونه و زیره سیاه برای این باکتری به ترتیب 8/0، 8/0 و 6/1-8/0 میکرولیتر بر میلی لیتر و همچنین حداقل غلظت باکتری کشی(MBC) اسانس ها به ترتیب 8/0، 6/1 و 6/1میکرولیتر بر میلی لیتر می باشد. بعلاوه براساس نتایج جذب نوری روند رشد جدایه های باکتری با افزایش غلظت اسانس ها کاهش یافته بطوریکه در غلظت های MIC و بالاتر تقریبا رشد آنها متوقف شده است. همچنین در روش دیسک میزان قطر هاله عدم رشد ناشی از اسانس آویشن باغی بطور معنی داری بیشتر از دیگر اسانس ها و آنتی بیوتیکهای اریترومایسین و انروفلوکساسین بود. بطور خلاصه نتایج این آزمایش بیانگر خاصیت ضد باکتری مناسب آویشن باغی بوده و پیشنهاد میگردد برای کنترل و درمان بیماری استرپتوکوکوزیس در مزارع قزلآلا ارزیابی گردد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 2941 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه زابل | fa_IR | 
| dc.publisher | University of Zabol | en_US | 
| dc.relation.ispartof | تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | New Findings in Veterinary Microbiology | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.35066/J040.2018.707 |  | 
| dc.subject | اسانس گیاهی | fa_IR | 
| dc.subject | استرپتوکوکوزیس | fa_IR | 
| dc.subject | قزل آلا | fa_IR | 
| dc.subject | MBC | fa_IR | 
| dc.subject | MIC | fa_IR | 
| dc.title | بررسی خاصیت ضد باکتریایی(in vitro) برخی گیاهان دارویی بر جدایه های بیماری زای استرپتوکوکوس اینیایی | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 1 |  | 
| dc.citation.issue | 2 |  | 
| dc.citation.spage | 36 |  | 
| dc.citation.epage | 46 |  |