• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نوید نو
    • دوره 21, شماره 67
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نوید نو
    • دوره 21, شماره 67
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    سنتز مشتقات دو استخلافی 3-برومو فنیل و 5-3-کلرو فنیل -1،3،4-اکسادیازول-2-ایل-پیریدین-2-ایل-متانول در موقعیت‌های 2و 5 از 4,3,1-اکسادیازول‌های حاوی هالوژن و بررسی خاصیت ضد میکروبی آن‌ها

    (ندگان)پدیدآور
    کریمی, مهنازتاج بخش, الههسولدوزی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    478.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: مشتقات اکسادیازول از لحاظ بیولوژیکی کاربرد فراوانی دارند و می‌توانند جایگزین مناسبی برای داروهای ضد میکروبی باشند. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضد باکتریایی مشتقات سنتز شده اکسادیازول و مقایسه آن با داروهای ضد باکتریایی رایج بر روی برخی باکتری‌های پاتوژن در پزشکی می‌باشد. مواد و روش‌ها: ایزومر 1، 3، 4-اکسادیازول‌ از بیشترین خواص دارویی و بالاخص ضدمیکروبی برخوردار می‌باشد. در پژوهش حاضر از روش تک مرحله‌ای برای سنتز مشتقات جدید اکسادیازولی استفاده شد به‌طوری‌که طراحی ترکیبات اولیه و فرایند سنتزی منجر به سنتز مشتقات اکسادیازولی با ایزومر 1، 3، 4-اکسادیازول‌ گردید. این ایزومر به‌روش طیف‌سنجی IR، H-NMR، C-NMR طیف سنجی جرمی و کریستالوگرافی مورد بررسی و تایید قرار گرفتند و اثر ضدمیکروبی باکتریایی آن‌ها به‌روش‌های انتشار چاهک و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و کشندگی (MBC) در غلظت‌های 1 میلی گرم در میلی لیتر، 3 میلی گرم در میلی لیتر و 5 میلی گرم در میلی لیتر بر روی باکتری‌های انتروکوکوس فکالیس PTCC 1788 و پروتئوس ولگاریس PTCC1861 تعیین گردد. یافته‌ها: نتایج به‌دست آمده از پژوهش حاضر نشان می‌دهد که ترکیبات سنتز شده در غلظت 3 میلی گرم در میلی لیتر و 5 میلی گرم در میلی لیتر بر روی باکتری انتروکوکوس فکالیس از فعالیت ضد باکتریایی برخوردار بودند ولی بر روی باکتری‌ پروتئوس ولگاریس تاثیرگذار نبودند. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد که مشتقات اکسادیازولی سنتز شده که به‌صورت تک مرحله‌ای سنتز شده اند دارای خاصیت ضد میکروبی علیه باکتری‌های گرم مثبت می‌باشند.
    کلید واژگان
    آنتی باکتریال
    اکسادیازول
    انتروکوکوس ‌فکالیس
    پروتئوس‌ ولگاریس

    شماره نشریه
    67
    تاریخ نشر
    2018-11-22
    1397-09-01
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی مشهد
    Mashhad University of Medical Sciences
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد میکروب شناسی،گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، ایران.
    دانشیار میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
    گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. دانشیار دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اورومیه، ایران.

    شاپا
    2645-5919
    2645-5927
    URI
    https://dx.doi.org/10.22038/nnj.2018.35160.1131
    http://nnj.mums.ac.ir/article_12049.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/157736

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب