نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorموسی وند, ساراfa_IR
dc.contributor.authorغفاری, حسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:12:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:12:42Z
dc.date.available1399-07-08T17:12:42Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:12:42Z
dc.date.issued2015-12-22en_US
dc.date.issued1394-10-01fa_IR
dc.date.submitted2016-02-16en_US
dc.date.submitted1394-11-27fa_IR
dc.identifier.citationموسی وند, سارا, غفاری, حسن. (1394). برآورد ارزش اقتصادی آب در تولید محصول پیاز در حوزه آبریز زنجانرود. پژوهش آب در کشاورزی, 294(4), 547-557. doi: 10.22092/jwra.2016.105828fa_IR
dc.identifier.issn2228-7140
dc.identifier.issn2251-6646
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/jwra.2016.105828
dc.identifier.urihttps://wra.areeo.ac.ir/article_105828.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/15580
dc.description.abstract<strong>در علم اقتصاد،</strong><strong>هر منبعی که دارای کمیابی بیشتری باشد، باید از مکانیسم‌های قیمت‌گذاری دقیق‌تری برخوردار باشد</strong><strong>.</strong><strong>آب یکی از ارزشمندترین منابع طبیعی است که به‌عنوان یکی از نهاده‌های اصلی تولید محصولات کشاورزی جایگاه خاصی در توسعه پایدار بخش کشاورزی دارد</strong><strong>. تعیین ارزش اقتصادی آب در حوزه آبریز زنجان‌رود نیز به افزایش بهره‌وری منابع آب منطقه و صرفه‌جویی مصرف‌کنندگان و مدیریت صحیح تقاضا کمک بسیاری می‌کند. بدین منظور، با بهره‌گیری از روش تابع تولید برای محصول پیاز در سال زراعی 91- 1390 ارزش اقتصادی آب در این منطقه </strong><strong>از طریق تکمیل پرسش‌نامه از 99 پیازکار </strong><strong>تعیین</strong><strong>شد. نهاده‌های تولید شامل سطح زیرکشت، آبیاری، کود شیمیایی، سم مصرفی، نیروی کار و متغیر مجازی استفاده از آبیاری تحت‌فشار بودند. </strong><strong>پس از برآورد توابع انعطاف‌پذیر ترانسلوگ،</strong><strong>درجه دوم تعمیم‌یافته و لئونتیف تعمیم‌یافته و با توجه به معیارها و آزمون‌های اقتصادسنجی، تابع درجه دوم تعمیم‌یافته به‌عنوان تابع تولید برتر شناخته شد. نتایج حاصل از تحلیل داده‌ها نشان داد که ارزش اقتصادی هر مترمکعب آب در تولید پیاز 1707 ریال بود که از ارزش مبادله‌ای آب در زمان حداکثر تقاضای آب که برابر 705 ریال بود بالاتر است. درنتیجه، می توان گفت که در حوزه آبریز زنجانرود ارزش اقتصادی آب از ارزش مبادله‌ای آب بالاتر است.</strong> <strong> </strong>fa_IR
dc.format.extent663
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات خاک و آبfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofپژوهش آب در کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Water Research in Agricultureen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/jwra.2016.105828
dc.subjectارزش تولید نهاییfa_IR
dc.subjectارزش مبادله‌ای آبfa_IR
dc.subjectمدیریت تقاضاfa_IR
dc.subjectتقاضای آبfa_IR
dc.titleبرآورد ارزش اقتصادی آب در تولید محصول پیاز در حوزه آبریز زنجانرودfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی.fa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد سازه های آبی.fa_IR
dc.citation.volume294
dc.citation.issue4
dc.citation.spage547
dc.citation.epage557


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد