نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرحیمیان, محمد حسینfa_IR
dc.contributor.authorقدسی, مسعودfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:12:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:12:26Z
dc.date.available1399-07-08T17:12:26Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:12:26Z
dc.date.issued2014-03-21en_US
dc.date.issued1393-01-01fa_IR
dc.date.submitted2015-04-22en_US
dc.date.submitted1394-02-02fa_IR
dc.identifier.citationرحیمیان, محمد حسین, قدسی, مسعود. (1393). تاثیر حذف آبیاری در مراحل انتهایی رشد بر کارایی مصرف آب و عملکرد پنج ژنوتیپ گندم در مشهد. پژوهش آب در کشاورزی, 281(1), 25-38. doi: 10.22092/jwra.2015.101060fa_IR
dc.identifier.issn2228-7140
dc.identifier.issn2251-6646
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/jwra.2015.101060
dc.identifier.urihttps://wra.areeo.ac.ir/article_101060.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/15484
dc.description.abstractبه منظور استفاده بهینه از منابع آب در مزارع گندم با تعیین ژنوتیپ و برنامه آبیاری مناسب، در این پژوهش اثر حذف آبیاری در مراحل انتهایی رشد و نمو گندم با استفاده از کرت های خرد شده بر پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و طی دو سال زراعی متوالی (82-1381 و 83-1382)در ایستگاه طرق مشهد مورد بررسی قرار گرفت. عامل آبیاری شامل: W<sub>1</sub>- آبیاری در مراحل طویل شدن ساقه، گل دهی، شیری شدن دانه و خمیری شدن دانه، W<sub>2</sub>- آبیاری در مراحل طویل شدن ساقه، گل دهی و شیری شدن دانه، و W<sub>3</sub>- آبیاری در مراحل طویل شدن ساقه و گل دهی در کرت های اصلی و تعداد پنج ژنوتیپ گندم (C<sub>1</sub>: Toos<sub>, </sub>C<sub>2</sub>: C-78-4, C<sub>3</sub>: C-78-8, C<sub>4</sub>: C-79-6, C<sub>5</sub>: C-79-16) در کرت های فرعی قرار گرفت. نتایج نشان داد، اثر تیمار آبیاری بر عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه، وزن هزار دانه و کارآیی مصرف آب معنی دار بود. حذف آبیاری در مراحل شیری و خمیری شدن دانه­ها موجب کاهش عملکرد بیولوژیک (به ترتیب 17/4 و 1/12 درصد) و عملکرد دانه (به ترتیب 14/5 و 9/11 درصد) شد. میانگین عملکرد دانه ژنوتیپ های گندم در تیمارهای آبیاریW<sub>1</sub>، W<sub>2</sub> و W<sub>3</sub>به ترتیب 5834، 5549 و 5215  کیلوگرم در هکتار و میانگین کارآیی مصرف آب آنها در تیمارهای آبیاری مذکور به ترتیب 022/1، 426/1 و 346/2 کیلوگرم بر متر مکعب بود. ژنوتیپ های C<sub>4</sub>و C<sub>3</sub>به تریب با میانگین عملکرد دانه 5893 و 5353 کیلوگرم در هکتار بالاترین عملکرد دانه را به خود اختصاص دادند. نتیجه این تحقیق نشان داد، حذف آبیاری در مراحل انتهایی رشد گندم هر چند موجب افزایش کارآیی مصرف آب شد، ولی کاهش معنی دار عملکرد دانه را به دنبال داشت و بنابر این حذف آبیاری در این مراحل قابل توصیه نمی باشد. ژنوتیپ­های  C<sub>4</sub> و C<sub>5</sub>علاوه بر عملکرد بالا، بیشترین کارآیی مصرف آب (به ترتیب با میانگین 814/1 و 748/1 کیلوگرم بر مترمکعب) را در کلیه تیمارهای آبیاری به خود اختصاص دادند و نسبت به تنش رطوبتی انتهای فصل رشد از تحمل خوبی برخوردار بودند.fa_IR
dc.format.extent957
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات خاک و آبfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofپژوهش آب در کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Water Research in Agricultureen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/jwra.2015.101060
dc.titleتاثیر حذف آبیاری در مراحل انتهایی رشد بر کارایی مصرف آب و عملکرد پنج ژنوتیپ گندم در مشهدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی.fa_IR
dc.citation.volume281
dc.citation.issue1
dc.citation.spage25
dc.citation.epage38


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد