نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسیلسپور, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:11:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:11:25Z
dc.date.available1399-07-08T17:11:25Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:11:25Z
dc.date.issued2014-09-23en_US
dc.date.issued1393-07-01fa_IR
dc.date.submitted2009-08-23en_US
dc.date.submitted1388-06-01fa_IR
dc.identifier.citationسیلسپور, محسن. (1393). مطالعه اثرات مصرف پتاسیم و روی بر ویژگی های کمی و کیفی و غلظت کادمیوم دانه گندم آبیاری شده با فاضلاب شهری. پژوهش های کاربردی زراعی, 27(104), 96-105. doi: 10.22092/aj.2014.101683fa_IR
dc.identifier.issn2423-5423
dc.identifier.issn2423-5431
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/aj.2014.101683
dc.identifier.urihttps://aj.areeo.ac.ir/article_101683.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/15057
dc.description.abstractبه منظور مطالعه تاثیر عناصر کادمیوم و روی در روند جذب کادمیوم توسط گیاه گندم وتاثیر این عناصر در سایر پارامترهای رشد، طرح تحقیقاتی در قالب طرح آماری کرتهای خرد شده با سه عامل اصلی مصرف پتاسیم در سه سطح ( بدون مصرف پتاسیم، مصرف پتاسیم براساس آزمون خاک و مصرف پتاسیم دو برابر بیشتر از آزمون خاک ) و چهار عامل فرعی مصرف روی در چهار شکل ( شاهد بدون مصرف روی ،‌مصرف روی بصورت محلولپاشی ،  مصرف روی در خاک و مصرف توام روی در خاک همراه با محلولپاشی ) در یکی از مزارع  گندم جنوب تهران که سالیان متمادی  با فاضلاب آبیاری میشد به مدت یکسال زراعی اجرا شد. نتایج نشان داد که اثر عوامل اصلی (سطوح مختلف سولفات پتاسیم ) در خصوص عملکرد دانه ، عملکرد کاه ، طول خوشه، تعداد دانه در خوشه و وزن هزار دانه کاملا معنی دار است و صفات فوق  در اثر مصرف پتاسیم بر اساس آزمون خاک ارتقا پیدا کردند. اثر عوامل فرعی (مصرف روی)  نیز روی صفات فوق الذکر معنی دار بود.اثرات اصلی روی و پتاسیم بر غلظت کادمیوم دانه کاملا معنی دار بود و مصرف این عناصر  باعث کاهش معنی دار غلظت کادمیوم دانه شد،  بطوریکه مصرف پتاسیم به میزان دو برابر توصیه آزمون خاک بیشترین اثر کاهندگی را به میزان  34 درصد  در غلضت کادمیوم دانه داشت. مصرف خاکی توام با محلولپاشی روی نیز  بیشترین میزان کاهش کادمیوم دانه به میزان  8/17 درصد را باعث شد. همبستگی مثبت معنی داری بین غلظت پتاسیم و روی دانه با میزان کادمیوم دانه مشاهده شد. جهت حصول به حداکثر عملکرد با کمترین میزان غلظت  کادمیوم دانه گندم، مصرف پتاسیم به میزان دو برابر توصیه بر اساس آزمون خاک همراه با مصرف 40 کیلوگرم سولفات روی بصورت مصرف خاکی همراه با برگپاشی سولفات روی توصیه می شود.fa_IR
dc.format.extent1200
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضویfa_IR
dc.publisherAgricultural Research and Natural Resources Center of Khorasan Razavien_US
dc.relation.ispartofپژوهش های کاربردی زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofApplied Field Crops Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/aj.2014.101683
dc.subjectپتاسیمfa_IR
dc.subjectرویfa_IR
dc.subjectکادمیومfa_IR
dc.subjectگندمfa_IR
dc.subjectفاضلابfa_IR
dc.titleمطالعه اثرات مصرف پتاسیم و روی بر ویژگی های کمی و کیفی و غلظت کادمیوم دانه گندم آبیاری شده با فاضلاب شهریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران / دانشجوی دکترای شیمی و حاصلخیزی خاک دانشگاه زنجانfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue104
dc.citation.spage96
dc.citation.epage105


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد