• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • گیاهپزشکی کاربردی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • گیاهپزشکی کاربردی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه اثر سن طعمه، سابقه تغذیه و دمای محیط بر میزان تغذیه سن‌های شکارگر Deraeocoris lutescens بر روی برخی آفات مکنده در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    عظیمی‌زاده, نجمهپرور, عباس
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    150.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مشکلات ناشی از کابرد سموم شیمیایی برای سلامتی انسان‌­ها، استفاده از سایر روش­های کنترل کم خطر مانند مبارزه بیولوژیکی با آفات را ضروری ساخته است. سن شکارگرDeraeocoris lutescens Schilling, 1837 ، جایگاه ممتازی در کنترل بیولوژیکی آفات به خصوص آفات مکنده دارد. در این تحقیق، میزان تغذیه سن شکارگر از مراحل مختلف رشدی آفت و در دما­های متفاوت بررسی شد. آزمایش­ها درون اتاقک رشد با دمای C˚1±25، رطوبت نسبی 5±60 درصد و شرایط نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی بر روی برگ­های باقلا انجام شد. در بررسی میزان تغذیه پوره­های سن آخـر و بالغیـن سن شکارگـر از پوره­های شتـه سبز هلـو، شکارگر از پوره­های 1-2 روزه نسبت به پوره­های 3-4 روزه بیش­تر تغذیه کرد. در این تحقیق میانگین کل تغذیه سن شکارگر از شته سبز هلو با افزایش دما از 18 به C˚30 به­طـور معنـی­داری افزایش نشـان داد. همچنین بیش­ترین و کم­ترین ترجیح غذایی، به ترتیب بر روی پوره­های سن 3 یا 4 روزه شته باقلا و شته سبز هلو مشاهده گردید.لذا طبق نتایج به دست آمده، سن D. lutescens می­تواند یک شکارگر امید بخش جهت کاربرد، در برنامه­های مدیریت تلفیقی آفات باشد.
    کلید واژگان
    <Deraeocoris lutescens>
    میزان تغذیه
    مبارزه بیولوژیک
    شته سبز هلو

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-05-21
    1395-03-01
    ناشر
    معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
    سازمان پدید آورنده
    گروه گیاهپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان، رفسنجان، ایران
    گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، جیرفت، ایران

    URI
    http://plant.iauvaramin.ac.ir/article_541038.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142897

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب