مطالعه اثر سن طعمه، سابقه تغذیه و دمای محیط بر میزان تغذیه سنهای شکارگر Deraeocoris lutescens بر روی برخی آفات مکنده در شرایط آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
عظیمیزاده, نجمهپرور, عباسنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مشکلات ناشی از کابرد سموم شیمیایی برای سلامتی انسانها، استفاده از سایر روشهای کنترل کم خطر مانند مبارزه بیولوژیکی با آفات را ضروری ساخته است. سن شکارگرDeraeocoris lutescens Schilling, 1837 ، جایگاه ممتازی در کنترل بیولوژیکی آفات به خصوص آفات مکنده دارد. در این تحقیق، میزان تغذیه سن شکارگر از مراحل مختلف رشدی آفت و در دماهای متفاوت بررسی شد. آزمایشها درون اتاقک رشد با دمای C˚1±25، رطوبت نسبی 5±60 درصد و شرایط نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی بر روی برگهای باقلا انجام شد. در بررسی میزان تغذیه پورههای سن آخـر و بالغیـن سن شکارگـر از پورههای شتـه سبز هلـو، شکارگر از پورههای 1-2 روزه نسبت به پورههای 3-4 روزه بیشتر تغذیه کرد. در این تحقیق میانگین کل تغذیه سن شکارگر از شته سبز هلو با افزایش دما از 18 به C˚30 بهطـور معنـیداری افزایش نشـان داد. همچنین بیشترین و کمترین ترجیح غذایی، به ترتیب بر روی پورههای سن 3 یا 4 روزه شته باقلا و شته سبز هلو مشاهده گردید.لذا طبق نتایج به دست آمده، سن D. lutescens میتواند یک شکارگر امید بخش جهت کاربرد، در برنامههای مدیریت تلفیقی آفات باشد.
کلید واژگان
<Deraeocoris lutescens>میزان تغذیه
مبارزه بیولوژیک
شته سبز هلو
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشواسازمان پدید آورنده
گروه گیاهپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان، رفسنجان، ایرانگروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، جیرفت، ایران




