نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقسمتی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorمرادی نژاد, فریدfa_IR
dc.contributor.authorخیاط, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:54:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:54:22Z
dc.date.available1399-07-08T22:54:22Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:54:22Z
dc.date.issued2018-11-22en_US
dc.date.issued1397-09-01fa_IR
dc.date.submitted2017-02-10en_US
dc.date.submitted1395-11-22fa_IR
dc.identifier.citationقسمتی, مهدی, مرادی نژاد, فرید, خیاط, مهدی. (1397). اثر محلول‌پاشی برگی برخی نمک‌های کلسیم برخصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه عناب رقم چینی (Ziziphus jujuba Mill.). تولیدات گیاهی, 41(3), 25-36. doi: 10.22055/ppd.2017.21173.1447fa_IR
dc.identifier.issn2588-543X
dc.identifier.issn2588-5979
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22055/ppd.2017.21173.1447
dc.identifier.urihttp://plantproduction.scu.ac.ir/article_13995.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142785
dc.description.abstract<strong>خراسان جنوبی با دارا بودن 90 درصد سطح زیر کشت عناب به‌عنوان </strong><strong>مهم‌ترین</strong><strong> تولیدکننده عناب در کشور مطرح است</strong><strong>. </strong><strong>میوه تازه عناب در دمای اتاق به‌سرعت چروکیده و نرم می‌شود </strong><strong>و</strong><strong> پس از پنج تا هفت روز افت کیفیت قابل ‌توجهی حاصل می‌شود. محلول‌پاشی با عناصر معدنی می‌تواند از طریق تأمین مواد غذایی باعث افزایش کیفیت، بازار‌پسندی و کاهش خسارات</strong><strong> بعد از برداشت</strong><strong> گردد.</strong><strong> کلسیم یکی از عناصر مهم معدنی است که </strong><strong>در افزایش کمیت، کیفیت و بازارپسندی میوه‌ها نقش مهمی داراست. </strong><strong>به ‌منظور بررسی اثر محلول‌پاشی نمک‌های کلسیمی بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه عناب پژوهشـی</strong><strong> در قالب طرح بلوک کامل تصادفی</strong><strong> اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (آب مقطر)، کلرید کلسیم (5/0 و 1 درصد) و نیترات کلسیم (5/0 و 1 درصد) بودند که طی دو مرحله، در زمان تقسیم سلولی میوه (20 روز بعد از مرحله تمام گل) و کامل شدن رشد سلولی میوه (40 روز بعد از مرحله تمام گل)، محلول‌پاشی انجام شد. در اواسط مرداد (70 روز بعد ازمرحله تمام گل) و در زمان رنگ‌گیری میوه برداشت انجام شد. ن</strong><strong>تایج نشان داد که کاربرد نیترات کلسیم 5/0 درصد باعث افزایش معنی‌دار در وزن تازه میوه، ماده خشک، طول و عرض میوه شد. همچنین تیمار کلرید کلسیم 5/0 درصد میزان سفتی بافت میوه، کارتنوئید و محتوای فنول کل میوه را افزایش داد. بیشترین میزان مواد جامد محلول و محتوای کلسیم میوه از تیمار کلرید کلسیم یک درصد حاصل شد اما محلول‌پاشی با نمک‌های مختلف کلسیمی بر </strong><strong>pH</strong><strong> میوه اثر معنی‌داری نداشت. به‌طور‌کلی می‌توان چنین نتیجه گرفت که محلول‌پاشی با کلرید کلسیم و نیترات کلسیم 5/0 درصد توانست ویژگی‌های فیزیکو شیمیایی میوه عناب تازه را بهبود بخشد.</strong>fa_IR
dc.format.extent674
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvaz, Iranen_US
dc.relation.ispartofتولیدات گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Productions (Agronomy, Breeding and Horticulture)en_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22055/ppd.2017.21173.1447
dc.subjectسفتیfa_IR
dc.subjectفنول کلfa_IR
dc.subjectکارتنوئیدfa_IR
dc.subjectکیفیتfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی پس از برداشتfa_IR
dc.titleاثر محلول‌پاشی برگی برخی نمک‌های کلسیم برخصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه عناب رقم چینی (Ziziphus jujuba Mill.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.citation.volume41
dc.citation.issue3
dc.citation.spage25
dc.citation.epage36


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد