| dc.contributor.author | قسمتی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرادی نژاد, فرید | fa_IR |
| dc.contributor.author | خیاط, مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T22:54:22Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T22:54:22Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T22:54:22Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T22:54:22Z | |
| dc.date.issued | 2018-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-02-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-11-22 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قسمتی, مهدی, مرادی نژاد, فرید, خیاط, مهدی. (1397). اثر محلولپاشی برگی برخی نمکهای کلسیم برخصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه عناب رقم چینی (Ziziphus jujuba Mill.). تولیدات گیاهی, 41(3), 25-36. doi: 10.22055/ppd.2017.21173.1447 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-543X | |
| dc.identifier.issn | 2588-5979 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22055/ppd.2017.21173.1447 | |
| dc.identifier.uri | http://plantproduction.scu.ac.ir/article_13995.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142785 | |
| dc.description.abstract | <strong>خراسان جنوبی با دارا بودن 90 درصد سطح زیر کشت عناب بهعنوان </strong><strong>مهمترین</strong><strong> تولیدکننده عناب در کشور مطرح است</strong><strong>. </strong><strong>میوه تازه عناب در دمای اتاق بهسرعت چروکیده و نرم میشود </strong><strong>و</strong><strong> پس از پنج تا هفت روز افت کیفیت قابل توجهی حاصل میشود. محلولپاشی با عناصر معدنی میتواند از طریق تأمین مواد غذایی باعث افزایش کیفیت، بازارپسندی و کاهش خسارات</strong><strong> بعد از برداشت</strong><strong> گردد.</strong><strong> کلسیم یکی از عناصر مهم معدنی است که </strong><strong>در افزایش کمیت، کیفیت و بازارپسندی میوهها نقش مهمی داراست. </strong><strong>به منظور بررسی اثر محلولپاشی نمکهای کلسیمی بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه عناب پژوهشـی</strong><strong> در قالب طرح بلوک کامل تصادفی</strong><strong> اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (آب مقطر)، کلرید کلسیم (5/0 و 1 درصد) و نیترات کلسیم (5/0 و 1 درصد) بودند که طی دو مرحله، در زمان تقسیم سلولی میوه (20 روز بعد از مرحله تمام گل) و کامل شدن رشد سلولی میوه (40 روز بعد از مرحله تمام گل)، محلولپاشی انجام شد. در اواسط مرداد (70 روز بعد ازمرحله تمام گل) و در زمان رنگگیری میوه برداشت انجام شد. ن</strong><strong>تایج نشان داد که کاربرد نیترات کلسیم 5/0 درصد باعث افزایش معنیدار در وزن تازه میوه، ماده خشک، طول و عرض میوه شد. همچنین تیمار کلرید کلسیم 5/0 درصد میزان سفتی بافت میوه، کارتنوئید و محتوای فنول کل میوه را افزایش داد. بیشترین میزان مواد جامد محلول و محتوای کلسیم میوه از تیمار کلرید کلسیم یک درصد حاصل شد اما محلولپاشی با نمکهای مختلف کلسیمی بر </strong><strong>pH</strong><strong> میوه اثر معنیداری نداشت. بهطورکلی میتوان چنین نتیجه گرفت که محلولپاشی با کلرید کلسیم و نیترات کلسیم 5/0 درصد توانست ویژگیهای فیزیکو شیمیایی میوه عناب تازه را بهبود بخشد.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 674 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزی | fa_IR |
| dc.publisher | Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran | en_US |
| dc.relation.ispartof | تولیدات گیاهی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Plant Productions
(Agronomy, Breeding and Horticulture) | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22055/ppd.2017.21173.1447 | |
| dc.subject | سفتی | fa_IR |
| dc.subject | فنول کل | fa_IR |
| dc.subject | کارتنوئید | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی پس از برداشت | fa_IR |
| dc.title | اثر محلولپاشی برگی برخی نمکهای کلسیم برخصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه عناب رقم چینی (Ziziphus jujuba Mill.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | علمی - پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.citation.volume | 41 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 25 | |
| dc.citation.epage | 36 | |