نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمرادی پور, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorالفتی, جمالعلیfa_IR
dc.contributor.authorحمیداوغلی, یوسفfa_IR
dc.contributor.authorصبوری, عاطفهfa_IR
dc.contributor.authorزاهدی, بهمنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:54:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:54:19Z
dc.date.available1399-07-08T22:54:19Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:54:19Z
dc.date.issued2018-05-22en_US
dc.date.issued1397-03-01fa_IR
dc.date.submitted2015-09-09en_US
dc.date.submitted1394-06-18fa_IR
dc.identifier.citationمرادی پور, فاطمه, الفتی, جمالعلی, حمیداوغلی, یوسف, صبوری, عاطفه, زاهدی, بهمن. (1397). بررسی تنوع ژنتیکی برخی از لاین‌های خیار با استفاده از صفات مورفولوژیکی از طریق تجزیه به مؤلفه‌های اصلی و تجزیه خوشه‌ای. تولیدات گیاهی, 41(1), 99-116. doi: 10.22055/ppd.2016.12429fa_IR
dc.identifier.issn2588-543X
dc.identifier.issn2588-5979
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22055/ppd.2016.12429
dc.identifier.urihttp://plantproduction.scu.ac.ir/article_12429.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/142771
dc.description.abstract<strong>شناسایی و جمع‌آوری ژنوتیپ‌های برتر محصولات باغی اولین گام در برنامه‌های اصلاحی به شمار می‌رود. در کشور ما به دلیل عدم شناخت کافی از ژرم پلاسم گیاهان باغی، برنامه‌های اصلاحی مناسبی روی محصولات باغی خصوصاً خیار انجام نشده است. هدف این تحقیق، گروه‌بندی ژنوتیپ‌های خیار، بر اساس صفات مورفولوژیکی و تعیین فواصل ژنتیکی آن‌ها می‌باشد. به همین منظور، 25 لاین خیار برای 25 صفت مورفولوژیکی با استفاده از روش تجزیه به مؤلفه‌های اصلی و تجزیه خوشه‌ای مورد ارزیابی قرار گرفتند. در تجزیه به مؤلفه‌های اصلی دوازده مؤلفه اول 88 درصد از کل واریانس متغیرها را توجیه نمودند، که سهم هر کدام از دوازده مؤلفه اول به‌ترتیب 97/17، 25/12، 45/11، 74/8، 52/7، 12/6، 13/5، 53/4، 29/4، 77/3، 44/3 و 86/2 درصد بود. در تجزیه خوشه‌ای از روش فاصله اقلیدسی و الگوریتم </strong><strong>متوسط فاصله بین گروه‌ها (</strong><strong>UPGMA</strong><strong>) </strong><strong>برای گروه‌بندی کل لاین‌ها استفاده شد.</strong><strong> بر اساس نتایج به دست آمده کل لاین‌ها در هفت گروه مجزا جا گرفتند و ضریب کوفنتیکی 84/0</strong><strong> بود.</strong><strong> نتایج حاکی از تنوع ژنتیکی زیاد بین لاین‌های مورد بررسی بود که</strong><strong>از این تنوع جهت </strong><strong>هتروزیس و انتخاب والدین مناسب در برنامه‌های تلاقی به منظور تولید ارقامی باصفات مطلوب می‌توان استفاده نمود. </strong><br />fa_IR
dc.format.extent362
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvaz, Iranen_US
dc.relation.ispartofتولیدات گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Productions (Agronomy, Breeding and Horticulture)en_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22055/ppd.2016.12429
dc.subjectاصلاح خیارfa_IR
dc.subjectضریب کوفنتیکfa_IR
dc.subjectفاصله اقلیدسیfa_IR
dc.subjectاصلاح و بیوتکنولوژیfa_IR
dc.titleبررسی تنوع ژنتیکی برخی از لاین‌های خیار با استفاده از صفات مورفولوژیکی از طریق تجزیه به مؤلفه‌های اصلی و تجزیه خوشه‌ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته دکتری علوم باغبانی، پردیس دانشگاهی، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume41
dc.citation.issue1
dc.citation.spage99
dc.citation.epage116


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد